126 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
13.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Εραστές του ονείρου

Σάκης Ιντζεβίδης

Ήταν μία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι του Ορφέα κάποια στιγμή. Να ανοίξουμε ένα δρόμο σε νέους καλλιτέχνες. Σε καλλιτέχνες που αγαπούν με πάθος τη μουσική, που συνθέτουν, που τραγουδούν, που γράφουν στίχους, που παίζουν μουσική και που δεν έχουν βρει ακόμη το δρόμο προς τη δισκογραφία. Κι αυτοί οι καλλιτέχνες να μπορούν να πουν δυο λόγια από καρδιάς, να δείξουν τη δουλειά τους και να κάνουν γνωστά τα μουσικά τους όνειρα.  Έτσι φτιάξαμε μία νέα μουσική ενότητα. Εύκολα βρέθηκε κι ο τίτλος που καλείται να συνοδέψει έναν νέο καλλιτέχνη στο δρόμο του. Εραστές του ονείρου. Αυτή τη φορά παρουσιάζουμε στους «Εραστές του Ονείρου» τους On The Road.
Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης και ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου αποτελούν τους  On The Road, ένα ντουέτο που συνοδεύει τα τελευταία χρόνια τον Νίκο Ζιώγαλα στις ζωντανές του εμφανίσεις, αλλά ωστόσο εμφανίζονται  και μόνοι τους σε διάφορες μουσικές σκηνές, ανά την Ελλάδα. Η συνάντηση μου μαζί τους έγινε στο Μύλο της Θεσσαλονίκης όπου συμμετέχουν στο σχήμα  της  παράστασης τον Ζιώγαλα - Τσακνή - Μηλιώκα.
 

Καλησπέρα σας, είστε ένα νέο ντουέτο, πότε και πως ξεκινήσατε την γνωριμία σας;
Παρασκευάς Θεοδωράκης: Ξεκινήσαμε μαζί με τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου πριν εφτά χρόνια, συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2004, εδώ στην Θεσσαλονίκη, σε ένα μπαράκι στην Ντεσπερέ, στο Ηλιοτρόπιο, με γνώρισαν με τον Δημήτρη κάποιοι κοινοί μας φίλοι, αρχίσαμε να μιλάμε για μουσική, κάναμε παρέα, και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πολύ καλή Χημεία μεταξύ μας, εμένα μου άρεσαν τα τραγούδια που έγραφε ο Δημήτρης και σε αυτόν τα δικά μου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε πρόβες.

Παρασκευά Θεοδωράκη, ποια ήταν τα ακούσματα και οι επιρροές που είχατε  από την μουσική;
Π.Θ.: Είχαμε διαφορετικά ακούσματα ο καθένας μας , εγώ προσωπικά άκουγα πολύ Hard-Rock εκείνη την εποχή. Ο Δημήτρης μου πρότεινε να ακούσω κάποια αξιόλογα πράγματα, όπως τους Arcade,  τον Damien Rice, έναν Ιρλανδό εξαιρετικό μουσουργό. Έτσι άλλαξε όλη η ψυχοσύνθεσή μου για την μουσική εκείνης της εποχής, δεν ήξερα ότι βγαίνουνε καινούργια μουσικά ονόματα. Με το internet ήμουν λίγο σκράπας. Στο U-tube άκουγα κλασικά κομμάτια , μου άρεσαν τα παλιά Rock συγκροτήματα του 70’ , Pink Floyd , Doors, Led Zepelin κ.λ.π. Έτσι έβαζα εγώ την κιθάρες στα τραγούδια και ο Δημήτρης τα πλήκτρα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, αφού αν και ντουέτο ο ήχος μας ήταν πολύ γεμάτος, σαν να έπαιζαν περισσότερα άτομα, αυτό άρεσε στον κόσμο που μας άκουγε.

Δημήτρης Χατζηδημητρίου: Κατά βάση θέλαμε να γουστάρουμε πρώτα εμείς, να μας αρέσει δηλαδή ο ήχος που βγάζαμε προς τα έξω, αλλά και να περάσει αυτό το κλίμα στον κόσμο, ώστε να τους αρέσει.

Π.Θ.: Είναι σαν ένα Τρίγωνο που λέω και γω αυτό , πρώτα να αρέσει σε εμάς , μετά στον κόσμο, και τέλος ο κόσμος να το επιστρέψει πάλι σε μας, ως θετική ενέργεια.  

Το όνομα σας On The Road, πως προήλθε;
Π.Θ.: Ξεκινήσαμε οι δυο μας, αλλά στην συνέχεια ήρθε μαζί μας ως τρίτος ο Κυριάκος Παυλίδης στο βιολί, και η Αλεξία Χρυσομάλλη στο τραγούδι, βέβαια ακόμα δεν λεγόμασταν On The Road. Όταν η Αλεξία αποχώρισε για να τραγουδήσει με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και μείναμε πάλι οι τρεις μας, ήμασταν συνεχώς  στον δρόμο παίζοντας σε διαφορετικές πόλεις, από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Σέρρες, και πάλι πίσω Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Πάτρα, Αθήνα  κ.ο.κ. Έτσι ονομαστήκαμε On The Road.

Δ.Χ.: Ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας και τρία άτομα, οπότε μπορούσαμε να εμφανιστούμε σε χώρους μικρούς, είτε με δικό μας ήχο , είτε με ήχο που είχε το εκάστοτε μαγαζί. Έτσι παίζαμε από μπαράκια μέχρι μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Τα τελευταία εφτά χρόνια παίζουμε 2-3 φορές την εβδομάδα σίγουρα, βρισκόμαστε συνεχώς στον δρόμο, για αυτό βαπτιστήκαμε και On The Road. Στην αρχή λεγόμασταν 3 On the road, μετά μείναμε οι δυο μας.

Π.Θ.: Ναι, όταν έφυγε ο Κυριάκος Παυλίδης φαντάρος και μείναμε οι δυο μας, ήρθε μαζί μας ένας φίλος και αδερφός, ο Άκης Δεληλάμπου, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε στα τριάντα του, ένα φοβερό παιδί, που δούλευε και σε ένα στούντιο το Underground . Εκεί μαζί με τον Σωτήρη Νούκα, οι δυο τους μας βοήθησαν πάρα πολύ, ώστε να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας demo.

Έχετε ένα πλεονέκτημα που θα ζήλευαν πολλά γκρουπάκια , να είστε ευέλικτο σχήμα και να κάνετε εμφανίσεις σε όλες της πόλεις της Ελλάδας. Γνωρίζω αρκετά σχήματα που είναι «καρφωμένα» στην πόλη τους και δεν μπορούν να βγουν πιο έξω για ζωντανές εμφανίσεις.
Π.Θ.: Δυστυχώς συμβαίνει αυτό που λες. Μακάρι να μπορούσαν να το κάνουνε, να βγούνε σε άλλες πόλεις να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

 

On The Road - Πως χάθηκες

Get Adobe Flash player

 

Πως σκέφτεστε να ονομάσετε την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά, την οποία ξέρω ότι έχετε έτοιμη; Τι πρόβλημα είχατε με την δισκογραφική σας εταιρία και δεν κυκλοφόρησε ακόμα το cd σας;
Δ.Χ.: Το πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις δισκογραφικές εταιρίες πλέον, εντοπίζεται  στο ότι δεν επενδύουν σε νέα ονόματα, δεν εμπιστεύονται και δεν κάνουν ανοίγματα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέο όνομα , είτε είμαστε εμείς είτε κάποιο άλλο, όταν θα φθάσει στο σημείο να ηχογραφήσει, θα βρει ένα τοίχο μπροστά του.

Οπότε ο καθένας πρέπει να κάνει μόνος του την παραγωγή, να ετοιμάσει την δουλειά του.
Π.Θ.: Πόσο μάλλον για δυο παιδιά που φεύγουν από την Θεσσαλονίκη για να πάνε στην Αθήνα, είναι δύσκολο να βρουν πρόσφορο έδαφος (δισκογραφική εταιρεία ),  υπάρχουν και κλίκες. Ειδικά αν δεν έχεις το μεγάλο όνομα.

Τελικά από ότι καταλαβαίνω, όποιος θέλει να ηχογραφήσει κάτι πρέπει να είναι αυτόνομος, και ανεξάρτητος οικονομικά. Αλλά ως που θα πάτε την παραγωγή του cd σας, θα πληρώσετε ακόμα και την τύπωση;
Δ.Χ.: Προς το παρόν σκεφτόμαστε να κάνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής μόνοι μας, όσο αντέξουμε, από κει και πέρα έχουμε κάποιες προτάσεις. Βλέποντας και κάνοντας.

Π.Θ.: Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο Νίκος Ζιώγαλας, και μας προτείνει πράγματα, και περισσότερο από όλους ο Βαγγέλης Κοντόπουλος, αγαπημένος φίλος και φοβερός μουσικός, συμμετείχαμε και στο cd που έκανε με τον Γιώργο Φραντζολά , μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη , Χρήστο Θηβαίο, Μαρία Λούκα, Μάκη Σεβίλογλου.

Σήμερα εδώ στον Μύλο Θεσσαλονίκης συνοδεύετε τους Ζιώγαλα - Τσακνή - Μηλιώκα, στην πρώτη παράσταση που έχετε εκτός Αθηνών. Πως σας υποδέχθηκε το κοινό στην Αθήνα, στον Σταυρό του Νότου;

Π.Θ.: Ήταν απίστευτη, η ενέργεια που μας έδωσε το κοινό, η αγάπη που τρέφει το κοινό προς το πρόσωπο των Ζιώγαλα, Τσακνή και Μηλιώκα είναι μεγάλη.

Δ.Χ.: Η αγάπη αυτή που αναφέρει ο Παρασκευάς συμπεριέλαβε και μας  που ήμασταν μαζί τους, από εκεί και πέρα τους άρεσαν και τα τραγούδια μας. Αυτό το διαπιστώσαμε αργότερα όταν μας έστειλαν διαδικτυακά πολύ καλές κριτικές, περισσότερες επισκέψεις στα τραγούδια μας στο YouTube κ.λ.π.

Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Ορφέα, καλή επιτυχία στις παραστάσεις σας, και σας εύχομαι σύντομα να βρει το δρόμο της δισκογραφικά η πρώτη σας δουλειά.
Π.Θ. & Δ.Χ.: Ευχαριστούμε και εμείς, καλή συνέχεια και σε σας.
 
On The Road - Ο χορός των ξωτικών

Get Adobe Flash player
 

 

 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άσκησα την όραση για μακριά κι έχασα τα κοντινά μου.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS