119 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις

Άννα Τσιάλτα

Βαγγέλη Καζαντζής: «Ο κόσμος στην επαρχία είναι πιο χαρούμενος και δοτικός»


Συνέντευξη στην Άννα ΤσιάλταΟ Βαγγέλης Καζαντζής πριν από 3 χρόνια έκανε αισθητή τη παρουσία του στην ελληνική δισκογραφία, με την έκδοση του δίσκου «Της γης το μυστικό», σε στίχους Γιώργου Γκώνια και τις συμμετοχές του Ψαραντώνη, του Απόστολου Ρίζου και της Μαρίνας Δακανάλη. Ακολούθησαν επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην επαρχία αλλά και στην Αθήνα.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με διάφορα «παραδοσιακά» και «ανατολίτικα»  όργανα, με τα οποία συνθέτει και ενορχηστρώνει τα τραγούδια του, επιδιώκοντας να φωτίσει με σημερινό άκουσμα τις δυνατότητες των μοναδικών παραδοσιακών αυτών οργάνων.
Επανέρχεται, το 2014, με νέο δίσκο με 14 τραγούδια,  που υπογράφει τη μουσική, ερμηνεύει τα οκτώ  και ευτυχεί να έχει συνταξιδιώτες στα υπόλοιπα,  τους Γιάννη Χαρούλη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γρηγόρη Κλιούμη  από τα «Υπόγεια  Ρεύματα», Κωνσταντή Πιστιόλη και Μαρίνα Δακανάλη,  ενώ για τους στίχους των τραγουδιών του συνεργάζεται με τους Γιώργο Γκώνια, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Ασκληπιάδα Κυριάκου, Βασίλη Μανέλα .


Γνωρίστε τον μέσα από μια εκπληκτική συνέντευξη στο e-orfeas.gr και την Άννα Τσιάλτα. 
 
Καινούργια δισκογραφική δουλειά. Μιλήστε μου λίγο για αυτή και πως ξεκίνησε;


 
Η καινούρια δουλειά  ξεκίνησε να ηχογραφείται, με αργούς και χαλαρούς ρυθμούς, δυόμιση χρόνια πριν, αμέσως μετά από το “Της γης το μυστικό”, αφού υπήρχε η ανάγκη να βγούνε προς τα έξω κάποια ήδη υπάρχοντα τραγούδια. Αυτά συναντήθηκαν με άλλα επιλεγμένα καινούρια που ήρθαν στην πορεία και έτσι προέκυψε το “Έξω απ’τα μέτρα”, στο οποίο υπάρχει ένας πιο ροκ, ατμοσφαιρικός και σύγχρονος χαρακτήρας, μουσικά και στιχουργικά, σε συνδυασμό πάντα με το «παραδοσιακό» χρώμα.

 

  
  
  

Συνεργασία σε αυτή την δουλειά με πολύ ωραία ονόματα του χώρου με καταπληκτικές φωνές στο είδος τους. Πείτε μου δυο λόγια για το πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία;

 
Όντως, όλοι είναι πολύ καλοί και η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος για αυτές τις συνεργασίες, γιατί  όλοι τους δώσανε στα τραγούδια αυτό που δεν μπορούσα εγώ. Τα τραγούδια δηλαδή ήτανε “φτιαγμένα” για αυτούς. Πρόκειται για τον Γιάννη Χαρούλη και τον Γρηγόρη Κλιούμη από τη μοναδική ροκ μπάντα, τα Υπόγεια Ρεύματα, που συνεχίζει να ροκάρει ασταμάτητα εδώ και είκοσι χρόνια. Τη Φωτεινή Βελεσιώτου, με την απίστευτη λαική της φωνή από άλλη εποχή, την γλυκιά και μέχρι πρότινος συνεργάτιδα Μαρίνα Δακανάλη και τον φίλο Κωσταντή Πιστιόλη, ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά τραγουδιστικά σε cd. Ήταν μια πετυχημένη ιδέα που προέκυψε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων των πνευστών. Με όλους γνωριστήκαμε μέσω αυτής της φάσης των συμμετοχών, αλλά με τον καθένα ήταν ξεχωριστή η γνωριμία – συνεργασία και όχι τυχαία.

 
Κάνατε αισθητή την παρουσία σας πριν 3 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. Πως έγινε όλο αυτό;


 
Εδώ και πολλά χρόνια, είχα κάποιο υλικό στα χέρια μου που ζυμωνότανε, σε συνδυασμό με τη γνωριμία μου με τον φίλο και στιχουργό Γιώργο Γκώνια το 2005, οπού προέκυψε ακόμη περισσότερο υλικό και το βασικότερο όλων, οργανώθηκε αυτό το πράμα μέσω του Γιώργου, μπήκανε όλα σε μία φυσική ροή και προέκυψε το “Της γης το μυστικό” για το οποίο έδειξε ενδιαφέρον ο Δημήτρης Καρράς με την “studiopazl”. Στο δίσκο είχαμε τις συμμετοχές του Ψαραντώνη, του Απόστολου Ρίζου και της Μαρίνας Δακανάλη και φυσικά τους στίχους του Γιώργου Γκώνια.

 
Πολλές συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με τρομερή επιτυχία. Μίληστε μου για όλο αυτό και για το πώς εσείς το διαχειριστήκατε;

 
Αυτό που έγινε φέτος το χειμώνα ήταν μια πολύ όμορφη περατζάδα από το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας, με πολλές απίστευτες στιγμές  χαράς και γέλιου, αλλά και κούρασης και άγχους. Ήτανε μεγάλη και καινούρια εμπειρία αυτό για μένα από μουσικής άποψης, αλλά και προσωπικής, αφού φλέρταρα αρκετές φορές με τα όρια και τις αντοχές μου.  Το σημαντικότερο “λάφυρο” όμως απ’αυτή την ιστορία, είναι οι γνωριμίες και οι φιλίες με ανθρώπους. Με μεγάλη μου χαρά και έκπληξη ομολογώ (ως καχύποπτος και γκρινιάρης ότι ο κόσμος χάλασε!) πως δεν περίμενα να συναντήσω τόσο καλούς και εξηγημένους ανθρώπους! Ο κόσμος στην επαρχία είναι πιο χαρούμενος και δοτικός.


 
Τα τελευταία χρόνια ασχολείστε με το παραδοσιακό τραγούδι και τα όργανα. Πως το βλέπει ο κόσμος όλο αυτό; Το αγκαλιάζει; Του αρέσει; Τι μηνύματα παίρνεται εσείς για όλο αυτό που κάνετε;

 
Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος αρχίζει να στρέφεται μουσικά προς τις ρίζες του τις «παραδοσιακές» και τις «λαικές». Είναι πολύ αισθητός ο ενθουσιασμός και  η συμμετοχή του κόσμου, στο άκουσμα του τζουρά και του κλαρίνου, όταν το «γυρνάμε» συνήθως στο τέλος του λάιβ. Ο κόσμος «ψοφάει» για πενιές και πανηγύρια!
 
 
Πως αισθάνεστε που το τραγούδι σας με την φωνή του Χαρούλη ακούγεται στα ραδιόφωνα και πηγαίνει τοσο καλά;


 
Είναι σίγουρα μεγάλη η χαρά, που έχω την τιμή να κοσμεί την μουσική μου μιά από τις καλύτερες φωνές στο ελληνικό τραγούδι, η φωνή του Γιάννη, καθώς και η ανταπόκριση που υπήρξε από τα ραδιόφωνα και τον κόσμο.

 
Ετοιμάζετε εμφανίσεις και συναυλίες; Που θα μπορέσει να σας δει ο κοσμος που σας αγαπάει;

 
Προγραμματισμένη είναι μία εμφάνιση στο Βερολίνο την 1η Ιουνίου και πρόκειται να ακολουθήσουν αρκετές συναυλίες σε φεστιβάλ  και  χώρους όπου μας έχουνε καλέσει σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, τα οπόια σύντομα θα ανακοινώσουμε.


 
Μια ευχή θα μας κάνετε για την μουσική αλλά και για τους αναγνώστες μας που σας αγαπούν και σας θαυμάζουν;


 
Εύχομαι να υπάρχει όλο και μεγαλύτερο “βήμα” για την καλή και ποιοτική μουσική, να μπορεί πάντα να φτάνει στα αυτιά των ανθρώπων και να τους ψυχαγωγεί και να τους ταξιδεύει όμορφα κι ωραία. Όσο για τους ανθρώπους που με γνωρίζουν τους ευχαριστώ για την στήριξή τους και ελπίζω να μην τους απογοήτευσα με την καινούρια μου δουλειά, αλλά και για τους περισσότερους που δε με γνωρίζουν και  κάνουν τον κόπο να με γνωρίσουν, ελπίζω κάποια από τα τραγούδια που θα ακούσουν, να τους “αγγίξουν” και να τους προσφέρουν ένα ευχάριστο άκουσμα. Εύχομαι όλοι οι ακροατές και φίλοι της μουσικής τέχνης να είναι πάντα καλά και “ανοιχτοί”, γιατί χωρίς τα “αυτιά” τους οι μουσικές μας δε θα υπήρχαν!
 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Τη δουλειά της σάτιρας την κάνουν οι εξουσιαστές. Θέλει μεγάλο ταλέντο υποκριτικής να βγαίνεις στην TV και να τσακώνεσαι για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας και ο ικανότερος κλέφτης.
Τζίμης Πανούσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS