154 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
21.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις

Άννα Τσιάλτα

 

Θέμης Αδαμαντίδης : «Ο κόσμος ξαναγυρνάει στο ουσιαστικό λαϊκό»

Συνέντευξη στην : Άννα Τσιάλτα

 
Συναντήσαμε τον Θέμη Αδαμαντίδη για μια συζήτηση μαζί του, από τις σπάνιες που κάνει, στο μαγαζί που εμφανίζεται. Ο πιο ερωτικός τραγουδιστής ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για όλα, όσο πιο ερωτικά γίνεται. Δεν πέφτει, κρατάει χαραχτήρα, έχει τον έρωτα πολύ ψηλά και δίνει την δικό του αγώνα, γιατί ακόμα παραμένει ρομαντικός. Μια απόλυτα ειλικρινής συζήτηση, με τον πιο απόλυτο λαϊκό ερωτικό τραγουδιστή… Απολαύστε την!
 
-    Σας συναντάμε, για καλοκαίρι, σε ένα γνωστό μαγαζί στην Λ. Συγγρού, όπου μόλις έχετε ξεκινήσει. Πως πήρατε απόφαση να δουλέψετε το καλοκαίρι; Τι σας έκανε και είπατε το Ναι;

-    Δεν έχουμε και πολλές επιλογές πλέον να λέμε όχι. Είμαστε σε μια ιδιαίτερη κατάσταση για να έχουμε επιλογές. Δεν σου κρύβω, βέβαια, ότι μου έδειξε εμπιστοσύνη ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και, κατά συνέπεια, μου έβγαλε κι εμένα, γιατί είναι ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τον χώρο και τα σχέδια του είναι πάντα επιτυχημένα. Όταν εκτιμάς ανθρώπους και συνεργασίες όλα γίνονται και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν σου κρύβω, επίσης, ότι δεν είναι στην επιλογή μας, λόγω κρίσης, για το πόσο θα δουλέψουμε και το που, αλλά είναι απαραίτητο να είσαι κάπου καλλιτεχνικά και να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα της κρίσης.

-    Πιστεύετε ότι η κρίση επηρέασε; Έχουν ρίξει τα κασέ τους οι τραγουδιστές;

 
-    Κοίτα, κάποιοι ναι, κάποιοι όχι. Για μένα, κάποιος που θέλει να κρατήσει το κασέ του και να μην το ρίξει, μπορεί να του φέρει άλλο αποτέλεσμα και να μην είναι μέσα στα πράγματα. Εγώ θέλω να είμαι μέσα στα πράγματα και στην νύχτα και να μπορεί ο κόσμος να έρθει να με ακούσει που θέλει, και να προσαρμοστώ και εγώ σε αυτά τα νέα δεδομένα. Είμαι σε ένα πολύ καλό μαγαζί που μπορεί να λειτουργεί ωραία για τον κόσμο και είμαστε εδώ για να περνάει καλά ο κόσμος στα δύσκολα του.
 
-    Πως έχετε προσαρμοστεί εσείς;

-    Φυσικά και έχω κόψει πολλά και περιττά και έτσι έχω προσαρμοστεί. Έχω κόψει τις πολλές βόλτες… Καθόμαστε πιο πολύ στο σπίτι(γέλια πολλά)

-    Ασχολείστε με το διαδίκτυο καθόλου; Είστε άνθρωπος της επικοινωνίας με αυτό τον τρόπο;
 
-    Όχι ιδιαίτερα μπορώ να σου πω, δεν το ξέρω και καλά. Αλλά ο κόσμος θέλει την ενημέρωση, την επαφή, κι έτσι, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, το κάνω. Εμένα μου αρέσει το πρόσωπο με πρόσωπο, να μιλώ με τον κόσμο, άλλα, όπως καταλαβαίνω, το ίντερνετ έχει γίνει πολύ απαραίτητο στις μέρες μας. Αρκεί να μην χαλάμε τον χρόνο μας σε χαζομάρες και πράγματα που δεν αξίζουν. Η πραγματική επικοινωνία βέβαια έχει χαθεί.
 
-    Έχετε εισπράξει πολύ αγάπη από τον κόσμο Πως αισθάνεστε γι’ αυτό;


-    Ειδικά από την δουλειά μου, που επέλεξα και αγαπώ, και τελικά δικαιώθηκα, είναι πολύ ωραίο να εισπράττω την αγάπη του κόσμου, που με ακούει και θέλει να με κρατάει ψηλά. Τα λεφτά δεν έχουν σημασία… το κατάλαβα αρκετά αργά, αλλά το κατάλαβα. Είμαι ισσοροπημένος, γιατί αυτό που ζητούσα το κατάφερα και με ευχαριστεί πολύ εδώ που έφτασα και εισπράττω την αγάπη του κόσμου, είναι ο μεγαλύτερος πλούτος του κόσμου…
 
-    Μεγάλη δισκογραφία, δημοσιότητα, αλλά εσείς κρατάτε πάντα ένα χαμηλό προφίλ, χωρίς να δίνετε δικαιώματα. Επιλόγη σας ή τρόπος ζωής;  

-    Κοίταξε να δεις… η δημοσιότητα όλη αυτή, που ανεβάζει και κατεβάζει, δεν μπορώ να πω πως δεν έχει δύναμη, έχει και πολύ. Τι θα κέρδιζα παραπάνω αν την χρησιμοποιούσα; Πιστεύω πως θα είχα μια μικρότερη διάρκεια και θα με έτρωγε όλο αυτό και έτσι  κάποτε θα τελείωνε. Πάντα ήθελα ο κόσμος να με καθιερώσει, χωρίς να του το επιβάλω. Να με έχει επιλέξει από μόνος του και όχι γιατί του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου. Θα μπορούσα να κάνω συνέχεια δίσκους με τραγούδια, αλλά δεν ήθελα. Από την στιγμή που έχω αυτό τον χαραχτήρα, είναι επιλογή μου λοιπόν. Κάποιες φορές σπάω το σύστημα και κάνω αυτό που θέλω εγώ. Θέλω να έχω πάντα την άποψη την δική μου, κι αλίμονο αν εγώ θα πρέπει να βρίσκω τρόπους και μέσα υποστήριξης για να αποδείξω την αξία μου…
 
-    Δισκογραφικά ετοιμάζετε κάτι;

-    Έχω αρκετό καιρό να κάνω νέα δουλειά. Δεν έβρισκα τραγούδια, δεν στο κρύβω, οπότε περίμενα να βρω κάτι που θα άρεσε σε εμένα πρώτα. Αλλά να σου πω και κάτι στην τελική; Υπάρχει δισκογραφία; Την καταστρέψανε οι ίδιοι… παρατηρείτε παραγωγή τραγουδιστριών και τραγουδιστών που δεν έχουμε εδώ που τα λέμε τέτοια αγορά στην Ελλάδα. Κουράζεται ο κόσμος. Λες και είναι βαλτοί να χαλάσουν την διασκέδαση και το τραγούδι. Θα ετοιμάσω κάτι σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι. Κάνω κάποιες αλλαγές και θα κυκλοφορήσω κάποια τραγούδια μου αλλά όχι ολόκληρο cd.  

-    Ξαναγυρνάει ο κόσμος στο λαϊκό όμως δεν νομίζετε;

-    Στο ουσιαστικό θα έλεγα… Χωρίς πολλά τρελά φώτα, αυτό που αγαπιέται με δύναμη είναι το λαϊκό, το γνήσιο που έχουμε εμείς. Ωραία είναι κι η τωρινή μουσική αλλά… Θέλουν να φέρουν το ελληνικό τραγούδι στο ίδιο επίπεδο με το ξένο. Ίσως είναι ένας τρόπος να προσαρμοστεί κι ο Έλληνας με αυτό τον τρόπο να γίνει πιο ξενόφερτος.

-    Ό έρωτας τι ρόλο παίζει στην ζωή σας;

 
-    Είμαι πιστός στον έρωτα… Μην παρεξηγηθώ… Πιστός στον έρωτα και με όσα συμπεριλαμβάνει αυτή η λέξη. Απογοητευόμαστε πολλές φορές, αλλά χωρίς αυτόν ζεις μια άχαρη ζωή.

-    Σας αρέσει που ο κόσμος σας αποκαλεί ότι είστε ο πιο ερωτικός τραγουδιστής;


-    Και βέβαια τρελαίνομαι… Το θέμα έρωτας είναι πάντα στην ζωή μας. Πόσο μάλλον όταν σε καθιερώνει ο κόσμος σε αυτό τον χώρο ως ερωτικό τραγουδιστή. Η αγάπη είναι ότι πιο σημαντικό ζούμε...
 
-    Μετανιώσατε για πράγματα που κάνατε η για αυτά που δεν κάνατε στην ζωή σας;
 

-    Σίγουρα γι’ αυτά που δεν έχω κάνει... γι’ αυτά που έχω κάνει όχι. Γιατί εγώ τα έχω κάνει, αλλά το έκανα, δεν μπορώ να ακυρώσω εμένα... Δεν έχω βλάψει κανέναν. οπότε και είμαι μια χαρά με ότι έχω κάνει!
 
-    Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα αλλάζατε κάτι;


-    Μόνο αν θα υπήρχε η ανάλογη συνεργασία και η σοβαρότητα δεν θα άλλαζα εγώ, θα άλλαζε μόνο του το πράγμα. Τι να μπορούσα να αλλάξω εγώ; Να μπω σε φόρμα να γίνω πιόνι, να εξυπηρετώ κάποια αποθημένα; Μπορεί να άλλαζε κάτι στο καλύτερο από αυτό που έχω κάνει. Να άλλαζε κάτι ουσιαστικά όχι… Εγώ δεν αλλάζω είμαι ρομαντικός και έτσι θα παραμείνω.
 
-    Να κλείσουμε με μια ευχή σας θετικά για όλο τον κόσμο;


-    Κουράγιο και δύναμη στον κόσμο. Μην πέσει, μην ρίξουν τον εαυτό τους χαμηλά να παλέψουν για αυτό που ζούμε. Φταίμε κι εμείς αρκετά με τις επιλογές μας γιατί δεν μας επιβάλει κανείς τι να κάνουμε… Καλά θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν να αλλάξουμε κάποια πράγματα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας!!

 

 
                   
                        
            

                            
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το παραμύθι της τέχνης λέει πάντα την αλήθεια
Διονύσης Σαββόπουλος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/11/1934 Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης η τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου
22/11/1997 Ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράφει την παραχώρηση του αρχείου του στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

ΤΥΧΑΙΑ TAGS