116 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Νέα πρόσωπα

Γιώργος Τζαγάκης

Το συγκρότημα Αλχημιστές δημιουργήθηκε στις αρχές του 2001 από μια παρέα φίλων με κεντρική ιδέα το πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων, αρχικά διασκευάζοντας γνωστά τραγούδια και αργότερα δουλεύοντας δικές τους ιδέες. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage, Οξυγόνο live, Όνομα του Ρόδου, Στον Αέρα, Vanilla, κ.α.). Έχουν συνεργαστεί σε συναυλίες με τον Γιάννη Κούτρα, τον Δημήτρη Τσεκούρα, την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, τον Μιχάλη Κακέπη κ.α. Η συνάντησή τους με τον Σταμάτη Μεσημέρη ήταν καθοριστική. Τους άκουσε, τους πίστεψε και τους εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του, που αποτελούν το υλικό του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο "Καύτρα" που κυκλοφορεί από τη Legend. Τα τραγούδια είναι σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Μεσημέρη.

Οι Αλχημιστές σημειώνουν γι’ αυτό το δίσκο: "Τον Ιανουάριο του 2007 κλειστήκαμε στο εργαστήρι μας για να παίξουμε με ήχους, ιδέες και μουσικές, συγκεντρώνοντας το ετερόκλητο υλικό μας (ηλεκτρικούς ήχους, παραδοσιακές καταβολές, ανήσυχη διάθεση) συμπληρώνοντας το κράμα μας με τους στίχους, τις μουσικές ιδέες και την πείρα ενός μεγάλου δημιουργού όπως ο Σταμάτης Μεσημέρης. Ο δρόμος που διανύσαμε ήταν γεμάτος έμπνευση, όνειρα και πειρά(γ)ματα. Ευχόμαστε όπως συνηθίζει να λέει και ο Σταμάτης, καλό μας ταξίδι!". Οι Αλχημιστές μίλησαν στον Ορφέα για τη δισκογραφική τους δουλειά,τις ζωντανές εμφανίσεις,τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους...

Αλχημιστές: Η καύτραAν έπρεπε να παρουσιάσετε ένα σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματός σας τι θα αναφέρατε;
ΑΛΧ
.: Ξεκινήσαμε ως Αλχημιστές το 2001 έχοντας για κεντρική ιδέα το πάντρεμα διαφόρων μουσικών επιρροών και ήχων. Μέχρι το 2004 πραγματοποιούσαμε εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Όνομα του ρόδου, Μουσική σκηνή Αθηνά, RODEO, Στίγμα κ.ά). Από εκείνη την περίοδο μέχρι σήμερα τα live μπήκαν σε πιο σταθερή βάση. 2005-2006 (Όνομα του ρόδου-κάθε Πέμπτη), 2006-2007 (Οξυγόνο live-κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη), 2007 (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο- κάθε Σάββατο), 2008-2009 (Σταυρός του Νότου-κάθε Τετάρτη). Έχουμε συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες σε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα όπως ο Γιάννης Κούτρας, η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Τσεκούρας, η Αγγελική Ζήκα, ο Μιχάλης Κακέπης και βέβαια ο Σταμάτης Μεσημέρης με τον οποίο δημιουργήσαμε και την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά.

Πως θα παρουσιάζατε την πρώτη δισκογραφική σας δουλειά ‘’Καύτρα ‘’ και ποια είναι η αποδοχή της απο το κοινό;
ΑΛΧ.: Η ''Καύτρα'' είναι ένα album με 10 διαφορετικά μεταξύ τους τραγούδια στα οποία έχει γράψει τους στίχους ο Στ. Μεσημέρης και τη μουσική οι Αλχημιστές και ο Σταμάτης και κυκλοφόρησε το περασμένο Μάιο από τη LEGEND. Αποτελείται από νοσταλγικές μπαλάντες μέχρι και πιο δυνατά κομμάτια ελπίζοντας να δημιουργήσουμε συναισθήματα και εικόνες σε όποιον τα ακούσει. Οι εντυπώσεις και οι κριτικές του κόσμου ποικίλουν αναλόγως την ηλικία αυτού που τα ακούει. Οι περισσότεροι ακροατές έχουν διαφορετικό τραγούδι για αγαπημένο τους. Το θέμα είναι ότι στα κομμάτια του cd που παρουσιάζουμε ζωντανά στο Σταυρό του Νότου υπάρχει μεγάλη απήχηση οπότε είναι πολύ ευχάριστο.

ΑλχημιστέςΣταμάτης Μεσημέρης, ένας σημαντικός τραγουδοποιός βρέθηκε στο δρόμο σας στα πρώτα βήματά σας...Περιγράψτε μας τη συνεργασία σας,τις εμπειρίες απο αυτήν και τη σημασία της...
ΑΛΧ.: Με το Σταμάτη συναντηθήκαμε τυχαία στο προσωπικό στούντιο του μπασίστα μας και όταν είδε και άκουσε υλικό μας συζητήσαμε και είπαμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε κάποια πράγματα από κοινού, το οποίο εξελίχθηκε στο πρώτο μας cd. Η συνεργασία μας μαζί του ήταν τέλεια και στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων αλλά και εκτός αυτού. Ο Σταμάτης είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος με πολλά αγαπημένα τραγούδια στην ελληνική μουσική, ο οποίος όχι μόνο μας εμπιστεύτηκε τραγούδια του, αλλά μας βοήθησε να κάνουμε αυτό που λέμε ''ένα βήμα παραπάνω''. Αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό γιατί μέχρι τότε βρίσκαμε πολλές πόρτες κλειστές όμως ποτέ δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε και να βελτιωνόμαστε. Γι' αυτό και λέμε πάντα ''κάθε εμπόδιο για καλό''.

Ως νέοι άνθρωποι θα πρέπει να έχετε μια ιδιαίτερη σχέση με το νεανικό κοινό...Ποια είναι η απήχηση του συγκροτήματός σας στη νεολαία και ποια είναι η αποδοχή των ζωντανών σας εμφανίσεων και των δισκογραφικών σας δουλειών απο αυτή;
ΑΛΧ.: Όσο πιο μικρός είναι κάποιος τόσο πιο αυστηρός είναι, γι' αυτό και το νεανικό κοινό είναι πιστεύουμε το πιο δύσκολο στο να το κερδίσεις. Τα τελευταία 2 χρόνια το κοινό μάς υποδέχεται πολύ θερμά και ευτυχώς υπάρχει πολύς νέος κόσμος που αυξάνεται κάθε εβδομάδα όπου παίζουμε και μας λένε πολύ καλά λόγια.

Ποια είναι η σημασία των ζωντανών εμφανίσεων για εσάς;
ΑΛΧ.: Οι ζωντανές εμφανίσεις για εμάς είναι το παν. Τα live μας δίνουν ενέργεια και τη δυνατότητα να επικοινωνούμε άμεσα με το κόσμο. Άλλωστε πιστεύουμε ότι τα live είναι η πιο καλή διαφήμιση για έναν καλλιτέχνη ή ένα συγκρότημα.

Αλχημιστές
Πιστεύετε ότι η πληθώρα νέων συγκροτημάτων στην ελληνική μουσική σκηνή θα δημιουργήσει προβλήματα στην επιβίωση κάποιων απ’ αυτα και πως αντιμετωπίζετε εσείς αυτόν τον κίνδυνο;
ΑΛΧ.: Σίγουρα ο χρόνος θα δείξει. Αν κάποιος έχει να πει κάτι μέσω της μουσικής του και δεν μένει στάσιμος δεν θα χαθεί. Βέβαια πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και το πόσο δεμένα μεταξύ τους είναι τα μέλη του κάθε συγκροτήματος. Οι Αλχημιστές είμαστε πάνω απ' όλα παρέα. Εδώ και 8 χρόνια συναντήσαμε πολλές δύσκολες καταστάσεις που δεν μας διέσπασαν, οπότε όσο θα έχουμε κάτι να πούμε θα υπάρχουμε.

Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας για την μελλοντική καλλιτεχνική σας διαδρομή;
ΑΛΧ.: Οι στόχοι μας είναι να κάνουμε όσες περισσότερες εμφανίσεις μπορούμε, να ολοκληρώσουμε την προεργασία των τραγουδιών του δεύτερου album που ήδη ετοιμάζουμε και πάνω απ' όλα να είμαστε καλά ως παρέα και να διασκεδάζουμε παίζοντας μουσική.

Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτή τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία...
ΑΛΧ.: Σας ευχαριστούμε εμείς πολύ!!!

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Ο Έρωτας είναι ο θάνατος.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS