133 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Καλή Βανδώρου

Βρίσκονται μόλις δύο χρόνια στην ελληνική μουσική βιομηχανία, αλλά ήδη έχουν συνεργαστεί με ένα πλήθος πασίγνωστων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Σάκης Ρουβάς. Ο λόγος για το συγκρότημα που όλοι γνωρίσαμε μέσα από το x-factor1, τους «Τριημιτόνιο». Στο τέλος του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο ολοκληρωμένο τους cd με τίτλο το όνομά τους, στο οποίο υπάρχουν τραγούδια για όλα τα γούστα. Ξεχωρίζουν τα «Η ζωή τα ‘χει μ’ άλλον», « Η πεντάμορφη και το τέρας» και «Το φυλαχτό», το οποίο μάλιστα, είναι αφιερωμένο στην Πέγκυ Ζήνα. Ταυτόχρονα, ετοίμασαν και το τραγούδι «Χαμογέλα» για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ένα λοιπόν, δυναμικό και πολλά υποσχόμενο γκρουπ, μιλάει στον Ορφέα για την αντικατάσταση του ενός μέλους του, για τη Eurovision, αλλά και για την έννοια της αγάπης.
Ποια είναι τα όπλα του συγκροτήματός σας προκειμένου να αντέξετε τον ανταγωνισμό / συναγωνισμό με τα υπόλοιπα συγκροτήματα της γενιάς σας;
Τριημιτόνιο: Πιστεύουμε ότι η στενή σχέση που έχουμε μεταξύ μας και η δύναμη που αποκτήσαμε αυτά τα δύο χρόνια της πορείας μας θα μας βοηθήσει να αντέξουμε όποιες προκλήσεις μπορεί να μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η ενότητα ενός group είναι το πιο σημαντικό όπλο και εξασφαλίζει την «επιβίωση». Επίσης, μουσικά, είμαστε τυχεροί που έχουμε εξαιρετικούς συνεργάτες, τόσο συνθετικά όσο και παραγωγικά, και πιστεύουμε πολύ στη δύναμη της ομάδας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημήτρη Φάκο που έγραψε τα πιο πολλά τραγούδια μας και που μας έδωσε «ταυτότητα».
 
Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στον κόσμο μέσα από την πρώτη ολοκληρωμένη σας δισκογραφική δουλειά;
Τριημιτόνιο: Όσο δύσκολοι και να είναι οι καιροί στη μουσική βιομηχανία για καινούργιους καλλιτέχνες σαν εμάς, μπορούν ακόμα να γίνουν προσεγμένες και ποιοτικές παραγωγές γεμάτες καλά τραγούδια. Νομίζουμε πως το CD μας είναι ζωντανή απόδειξη, και πως ο κάθε ακροατής θα βρει ένα τραγούδι με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί.
 
Είναι εύκολο ένα συγκρότημα να σταθεί στα πόδια του μετά την αποχώρηση ενός μέλους και την αντικατάστασή του με άλλο άτομο;
Τριημιτόνιο: Όχι, δεν είναι εύκολο. Πριν την αποχώρηση του πρώην μέλους μας είχαμε ένα πρόγραμμα, κάποιες συμφωνίες και δουλειές, οι οποίες όπως είναι φυσικό ακυρώθηκαν και ξεκινήσαμε και πάλι από το μηδέν. Υπήρξε όμως στόχος και επιμονή από τους άλλους δύο και από τον καλό μας φίλο και παραγωγό Άλεξ Παναγή και όλα έγιναν ξανά δυνατά. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο χαρακτήρας και η μουσικότητα του Άγγελου Αυγουστή που πήρε το ρίσκο και έγινε το τρίτο μέλος, δίνοντας νέα πνοή και χρώμα στο «Τριημιτόνιο».
 
Αν σας έλεγαν να λάβετε για δεύτερη φορά μέρος σε ένα talent show όπως το x-factor, θα το κάνατε και γιατί;
Τριημιτόνιο: Όπως είναι τα πράγματα τώρα και με τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει νομίζουμε ότι δε θα υπήρχε λόγος να ξαναπεράσουμε από τέτοια διαδικασία. Εάν ήμασταν στα πρώτα μας βήματα μια τέτοια εκπομπή ίσως βοηθούσε να γίνει η δουλειά μας γνωστή στο ευρύ κοινό, όπως και έγινε στο X Factor 1.

Έχετε κάνει ήδη αρκετές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Σε ποιο ύφος κατατάσετε τα τραγούδια σας;
Τριημιτόνιο: Ανεξάρτητα από το χώρο που δουλεύουμε εμείς πάντα τραγουδάμε το ρεπερτόριο που μας εκφράζει και μας στιγματίζει, και πιστεύουμε αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο πετυχημένες οι μέχρι τώρα συνεργασίες μας. Μουσικά, βαδίζουμε κυρίως σε ροκ-ποπ μονοπάτια με «έντεχνα» στοιχεία – εκεί βασίζεται και το CD μας - και στα live μας επιχειρούμε και προσεκτικές προσεγγίσεις σε παλιά λαϊκά τραγούδια.

Στον δίσκο σας λέτε το «Φυλαχτό», το οποίο είναι αργό χασάπικο. Θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ένα καθαρό ζεϊμπέκικο;
Τριημιτόνιο: Φυσικά ο καθένας μας σα μονάδα έχει και ένα δυνατό σημείο ερμηνευτικά. Ο Δημήτρης το ροκ, ο Μάριος το πιο μελωδικό έντεχνο και ο Άγγελος το παραδοσιακό και το λαϊκό. Πιστεύουμε όμως πως ακόμα δε μπορούμε να υποστηρίξουμε σαν ομάδα το «καθαρό ζεϊμπέκικο», Θα ήταν τουλάχιστον «θρασύ» εκ μέρους μας. Με δουλειά και μελέτη πάντως όλα είναι δυνατά στο μέλλον.

Ποιο είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει μία μπάντα για να επιβιώσει στη σημερινή μουσική σκηνή;
Τριημιτόνιο: Ταλέντο, αγάπη για το αντικείμενο, ενότητα, ειδικά στις πολλές οικονομικές και καλλιτεχνικές δυσκολίες, και πάνω απ' όλα... γερό στομάχι.

Ένα τραγούδι από το cd σας έχει τίτλο «Αυτό θα πει αγάπη». Πιστεύετε πως μπορεί πραγματικά κάποιος να ορίσει την έννοια της αγάπης;
Τριημιτόνιο: Η έννοια της αγάπης είναι διαφορετική για τον καθένα. Μέσα από το τραγούδι αυτό ο Δημήτρης Φάκος που το έγραψε κι εμείς που το ερμηνεύουμε υποστηρίζουμε ότι η πραγματική αγάπη είναι «της μοναξιάς εκδικητής». Συντροφικότητα και γνήσια συναισθήματα, χωρίς κομπλεξισμούς και ανυπέρβλητους εγωϊσμούς, «αυτό θα πει αγάπη»...
 
Για ποιο λόγο πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στην Eurovision;
Τριημιτόνιο: Για πολλούς η Eurovision θεωρείται ένα μουσικό «πανηγυράκι». Ίσως να έχουν και δίκιο. Για μας είναι όμως ένας τρόπος να προβάλουμε τη δουλειά μας μέσα από τη δική μας φιλοσοφία και οπτική γωνία. Το τραγούδι που επιλέξαμε μπορεί επιφανειακά να είναι απλό και επαναληπτικό (κάτι που ενδείκνυται σ’ αυτή τη διοργάνωση) αλλά το μήνυμα του μας εκφράζει απόλυτα: «Χαμογέλα κι άστα όλα πίσω». Δεν αφήνουμε τίποτα να μας πάρει από κάτω. Έχουμε όλοι περάσει πολλές δυσκολίες και προβλήματα - οικονομικά, προσωπικά, επαγγελματικά – αλλά αυτό που μας κάνει να αντέχουμε και να μπορούμε να προχωράμε προς το όνειρο είναι το χαμόγελο και η θετική σκέψη. Είμαστε σίγουροι ότι θα υποστηρίξουμε αυτό το τραγούδι με όλη μας την ψυχή.
 
Τί απαντάτε σε όλους αυτούς που επιμένουν με αποδείξεις (κατά την άποψή τους) πως το «Χαμογέλα» μοιάζει με άλλα, γνωστά τραγούδια;
Τριημιτόνιο: Κατ’ αρχήν αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να θέσετε στο συνθέτη του τραγουδιού Νίκο Τερζή. Παρ όλα αυτά, η δική μας άποψη είναι ότι το τραγούδι βαδίζει σε ήχους και ρυθμικές αγωγές που έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τις δεκαετίες από τους Beatles και τους Police μέχρι και τους Black Eyed Peas. Ομοιότητες υπάρχουν, αλλά δεν τίθεται θέμα «αντιγραφής».

Θεωρείτε πως το ελληνικό τραγούδι της Eurovision πρέπει να έχει κάποιο συγκεκριμένο ύφος προκειμένου να κερδίσει στη Γερμανία την πρώτη θέση;
Τριημιτόνιο: Όχι! Εάν ένα τραγούδι αγγίξει τον τηλεθεατή, σε όποιο είδος και ύφος και να ανήκει, τότε μπορεί να κερδίσει. Το θέμα είναι να βρει αυτό το «τέχνασμα» συνθετικά, ερμηνευτικά και σκηνικά που θα μπορέσει να το κάνει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα 40 τραγούδια του διαγωνισμού.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για τους επόμενους μήνες;
Τριημιτόνιο: Αυτές τις μέρες ολοκληρώνουμε τις εμφανίσεις μας με τον Γιάννη Πάριο και τον Σταμάτη Γονίδη στο Fever. Παράλληλα δουλεύουμε πυρετωδώς για την εμφάνιση μας στον Ελληνικό τελικό. Έχουμε δεχθεί μια πολύ καλή πρόταση για τη συνέχεια,  την οποία δε μπορούμε ακόμα να ανακοινώσουμε. Αλλά πέρα απ’ αυτό, τον Μάρτιο  ξεκινάμε  την προώθηση της δισκογραφικής δουλειάς μας κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιμονή, δουλειά και πάλι δουλειά!
 

 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πατρίδα είναι αυτό που αντέχει η καρδιά του κάθε ανθρώπου να υπερασπιστεί.
Γιώργος Νταλάρας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS