180 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Νέα πρόσωπα

Σάκης Ιντζεβίδης

Στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα σκοτεινό θέατρο στο κέντρο του Παρισιού, ο Tenorman έπαιζε το Φάντασμα της  Όπερας και ο Voodoo Drummer κρουστά στην ορχήστρα. Η παράσταση κατέβηκε αμέσως.  Έτσι δημιούργησαν τους  Opera Chaotique. Ο Γιώργος Τζιουβάρας(Tenorman) και ο Χρήστος Κουτσογιάννης(Voodoo Drummer) παρουσιάζουν ένα μουσικοθεατρικό  crossover cabaret, μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Opera, Jazz, Alternative Rock, Musical, Αφρικάνικους Ρυθμούς και πρωτότυπες συνθέσεις, μέσα από μια κωμικο-τραγική ιστορία, σε ένα συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό. Η συνάντησή μας έγινε λίγες μέρες πριν την εμφάνιση τους στο Gagarin 205.

Ποια είναι η συγκυρία που φέρνει την δημιουργία των Opera Chaotique;  Πως δώσατε το όνομα, είχατε κάτι στο μυαλό σας;
Είχαμε στο μυαλό μας γυναίκες, αλλά αυτό είναι μάλλον άσχετο. Η συγκυρία είναι ότι γνωρίστηκαν οι Tenorman & Voodoo Drummer κάπου, στο Παρίσι δηλαδή, κάποτε, δηλαδή το 1791.

Όταν διάβασα για πρώτη φορά τα ονόματα σας Tenorman και Voodoo Drummer, νόμισα ότι έχω να κάνω με ξένους μουσικούς, διαβάζοντας όμως το βιογραφικό σας διαπίστωσα ότι είστε Έλληνες και μάλιστα κοσμογυρισμένοι. Πως σας αντιμετωπίζει το κοινό στο εξωτερικό, όπου έχετε δώσει παραστάσεις, και ποιες οι εντυπώσεις σας από το κοινό στην Ελλάδα;
Είμαστε  Έλληνες στ’ αλήθεια, αν και είναι γεγονός πως στο εξωτερικό μάς αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους, που όμως βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι είμαστε. Ειδικά ο Voodoo Drummer. Στην Ελλάδα είμαστε μέχρι στιγμής πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση του κόσμου, ξαφνιασμένοι μερικές φορές και οφείλουμε να ευχαριστούμε κάθε φορά όλους αυτούς που μας στηρίζουνε και μας αγαπάνε.

Ένας  τραγουδιστής της όπερας και πιανίστας που έχει τραγουδήσει με γνωστές συμφωνικές  ορχήστρες  ανά τον κόσμο, και ένας Jazz-blues drummer με πλούσιο βιογραφικό από εμφανίσεις στο εξωτερικό, θα πίστευε κανείς ότι δεν έχουν κοινά σημεία. Αντιθέτως εσείς,αποδεικνύετε επί σκηνής με το μουσικό σας πρόγραμμα ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Πως το καταφέρνετε;
Με βαθιές αναπνοές, πολλή δουλειά και αγάπη. Η ζωή μας είναι σουρεαλιστική και έτσι αυτό δε θα μπορούσε να λείπει από την τέχνη μας. Η μίξη αυτή είναι που αγαπάμε και που δίνει κάτι το διαφορετικό  και το ενδιαφέρον, πρώτα σε εμάς και έπειτα προς τους άλλους.

Μετά από έναν χρόνο ζωντανών εμφανίσεων, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από την Hidden Track το ντεμπούτο σαςalbum“Death of the Phantom of the Opera”.Ποια στοιχεία νομίζετε, είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν;
Είναι ένα σκοτεινό ταξίδι, ένα οπερατικό τζαζ καμπαρέ με νέο ήχο, και ποπ και ροκ στοιχεία, έχει ακόμα και αφρικάνικα στοιχεία, είναι ότι κάνουμε και στην κωμική μας παράσταση απλά σε σκοτεινό ύφος διότι εκεί μας οδηγεί η μουσική που γράφουμε. Μίξη όσων αγαπάμε, τρέλα, έρωτας και πάθος.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, θα εμφανισθείτε μαζί με τους Yannies στην σκηνή του Gagarin 205. Είναι ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσετε από κοινού, ή  ανεξάρτητο;
Ανεξάρτητο θα είναι.

Πέρα από εσάς τους δύο, οι Opera Chaotique έχουν άλλους μόνιμους συνεργάτες στις ζωντανές παραστάσεις ή αναλόγως με το τι έχετε επιλέξει στο project, προσδιορίζονται και οι ανάγκες σας;
Βεβαίως, έχουμε συνεργάτες σε όλην την Ευρώπη οι οποίοι πληθαίνουν από μέρα σε μέρα, μουσικούς, χορευτές, ακροβάτες, ηθοποιούς, μάγους, τα πάντα. Στην Ελλάδα έχουμε πάντα τον Σταύρο Παργινό στο τσέλο και τη Λητώ Μεσσήνη που είναι σοπράνο.

Η κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει την τέχνη, και σε ποιο βαθμό.  Ποια είναι η άποψη σας;
Η κρίση χρίζει μεγάλης συζητήσεως και είναι μια καθημερινότητα πια, προφανώς και επηρεάζει την τέχνη, ειδικά σε μια χώρα όπου ο πολιτισμός πάντα έρχεται στο τέλος, από τη στιγμή που άλλα πράγματα είναι πιο κερδοφόρα.

Υπάρχουν  μελλοντικά σχέδια που θα θέλατε να μας αποκαλύψετε σήμερα;
Δυστυχώς τίποτα ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμο αλλά τα σχέδια περιλαμβάνουν πολύ ευρώπη και μια νέα παράσταση που θα είναι πιο σκοτεινή.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους του Ορφέα, και σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνετε.

Παρομοίως, σας θερμοευχαριστούμε.Σύνδεσμοι: http://www.operachaotique.com
                http://www.facebook.com/operachaotique
 

 


 

 

 

 

  

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πιστεύω πως ένας λαός είναι άξιος της μοίρας του όταν, αντί να πάρει με τις πέτρες τα πολιτικά σκουπίδια που αποκαλούν τους ποιητές "λαπάδες και κουραμπιέδες", τους επιβραβεύει με την ψήφο του.
Θανάσης Γκαϊφύλλιας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/10/1937 Γεννήθηκε ο συνθέτης Μάνος Λοίζος
23/10/1925 Γεννήθηκε στην Ξάνθη ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις

ΤΥΧΑΙΑ TAGS