145 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Νέα πρόσωπα

Κώστας Πατσαλής

Soul Destiny: Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε!

 Συνέντευξη στον : Κώστα Πατσαλή

Οι  «Soul Destiny» είναι ένα νέο  «μελοδραματικό hip-hop συγκρότημα», όπως αυτοχαρακτηρίζεται  από τα μέλη του. Πρωτοξεκίνησε  ως συγκρότημα το 2000 αλλά το 2013 πήρε το σημερινό του σχήμα,  αποτελούμενο από τους Παναγιώτη Πούλιο και Ιωσήφ Λιάκο. Ιδιαιτερότητα τους είναι να χρησιμοποιούν την μελοδραματική ποίηση μαζί με παραδοσιακά όργανα και την συνοδεία του ρυθμού της χιπ -χοπ μουσικής. Αυτό και μόνο τους κάνει ξεχωριστούς. Επίσης είναι εκδότες της μουσικής εφημερίδας «ΗΧΟΡΑΜΑ» που βγαίνει στον νομό Βοιωτίας . Ακόμα παρουσιάζουν εδώ και 14 χρόνια την Hip - Hop ραδιοφωνική εκπομπή «ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ» στον ρ/σ ΘΗΒΑ 97.5 . Έκαναν παραγωγή στην συλλογή «97.5 freguences», και στην συλλογή «13» από το «Ράδιο Θήβα», ενώ  γράφουν σε τοπικές εφημερίδες και ετοιμάζουν το βιβλίο για το ελληνικό χιπ-χοπ με τίτλο «ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ», που σύντομα θα κυκλοφορήσει από την ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Τον Οκτώβρη του 2013 αναμένεται να κυκλοφορήσει το ολοκληρωμένο τους άλμπουμ «Σε αυτή τη γη που η σιωπή δακρύζει», από την FM Records, με πολλές εκπλήξεις. Πρόσφατα μας ξάφνιασε η συνεργασία τους με την Πόπη Αστεριάδη στο τραγούδι «Στης σιγής τα χρώματα». Γι’ αυτά και άλλα πολλά μας μιλούν οι «Soul Destiny» στην συνέντευξη που ακολουθεί. Ανακαλύψτε τους!


Πότε δημιουργήθηκε το συγκρότημα «Soul Destiny» κι από ποια μέλη αποτελείται;


Καταρχάς σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε  με το κάλεσμα σας... Δημιουργήθηκε αρχές του 2000 από μέλη που προέρχονταν από παλαιότερα σχήματα. Στην σημερινή  του μορφή είναι ο Ιωσήφ Λιάκος και ο Πούλιος Παναγιώτης. Στο σχήμα συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί και φίλοι, σαν γκεστ, όπως η Αρετή Κοκκίνου, η Καλλιόπη Βασιλείου , Τίμος Κολυμπίρης, ο Χάρης Κατρακιάς, ο Οmer Akbulut , ο Μάνος Μαλέσης, ο Χάρης Παπανικολάου και ο dj Rolb, όπως την δικιά τους καθοριστική βοήθεια δίνουν ο Βαγγέλης Κατσαμπέκης και ο ξάδελφος μου ο Πούλιος Πάνος γνωστός σε όλους σαν Poetic. Βάζει ο καθένας τους  την προσωπικότητα τους και την μουσική ικανότητά τους και μας βοηθάνε στο καλύτερο αποτέλεσμα σαν ήχος. Τους ευχαριστούμε όλους!

Ποιο είναι το μουσικό ύφος και στίγμα σας;

Αγαπάμε βαθιά την λυρική ποίηση και το μελόδραμα που κρύβει εκείνη στους στίχους της. Με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, με βάση τον ρυθμό της χιπ χοπ μουσικής δίνουμε εικόνα και χρώμα στο μουσικό κόσμο μας.

Ποιες είναι μουσικές επιρροές σας;

Μουσικές επιρροές, λοιπόν… επειδή είμαστε 2 διαφορετικές προσωπικότητες  στο σχήμα, ο καθένας δίνει την δικιά του ακρόαση στο αποτέλεσμα το ηχητικό. Ο  Ιωσήφ αγαπάει  το ανεξάρτητο ελληνικό χιπ χοπ και ξένο, επίσης ακούσματα απ’  όλα τα είδη της καλής μουσικής… τους μυθικούς Γιάννη Πουλόπουλο, Στέλιο Καζαντζίδη, Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Καίτη Χωματά, Ρασούλη, Αλαγιάννη, Άκη Πάνου, Ρένα Κουμιώτη, Πόπη Αστεριάδη, Ψαραντώνη και από την νέα γενιά, Σοφία Παπάζογλου, Λειβαδά Κώστα, Μπάμπαλη Ανδριάνα, Τσαλιγοπούλου, Σταυρακάκη… Διάφανα Κρίνα, Τρύπες, Ενδελέχεια, Wigs, Τσίγκο, Πιλάτο, Υπόγεια Ρεύματα… Πιο εναλλακτικά :  Στέρεο Νόβα, Razastarr, FFC, Active Member, Apokalipsis, Soul Nek, Μεντζέλο, black days… και άλλους που έχουν δώσει την σφραγίδα τους στο μονοπάτι  μας.

Τι γνώμη έχετε για ελληνικό hip-hop; Μοιάζει με το ξένο;

Το ελληνικό χιπ χοπ λοιπόν - μεγάλη κουβέντα!... Δυστυχώς  αντιγραφή στα ξένα πρότυπα κάνανε, μια σκηνή να μοιάζει φωτοτυπία… Εμείς οι νεότεροι δεν έχουμε μάθει να είμαστε πρώτα ακροατές και μετά να παίζουμε μουσική… Η εγωπάθεια και η εσωστρέφεια δεν έμαθαν σε μας να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους παλαιότερους… για λίγα χιλιάδες views στο you tube γίναμε οι καλύτεροι… Ε, δεν είναι έτσι! Ο άλλος έχει μια ιστορία 20 και 25 χρόνια πίσω του, μάθε να σέβεσαι.  Λοιπόν… και στάση ζωής με σεμνότητα απέναντι σε μια μεγάλη φράση όπως είναι το ελληνικό χιπ χοπ, σε αυτούς που πρωτόπαιξαν αυτή την μουσική πριν γεννηθείς εσύ. Τόσο όμορφα και απλά!

Το νέο άλμπουμ σας που ετοιμάζετε ονομάζεται «ΑΛΙΣΑΧΝΗ». Τι σημαίνει αυτό το όνομα για σας ;

Το νέο μας άλμπουμ είναι ένα ep που έχει 4 τραγούδια και είναι προπομπός του ολοκληρωμένου που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη με τίτλο  «Σε αυτή την γη που η σιωπή δακρύζει».  Αλισάχνη είναι για μας τα ίχνη που αφήνει το κύμα στην αμμουδιά… έτσι είμαστε όλοι… ίχνη σε αυτή την πορεία που την έχουμε πει ζωή…

Τραγούδι-προπομπός του νέου σας άλμπουμ είναι «Της σιγής τα χρώματα» με ερμηνεύτρια την Πόπη Αστεριάδη. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία - έκπληξη;

Καταρχάς είναι για μας τεράστια τιμή που η κα Αστεριάδη δέχτηκε να μπει στο στούντιο μαζί μας. Την παρακολουθούμε χρόνια και είχε δώσει το στίγμα της ότι μπορεί να κάνει και πειραματικά πραγματικά, βλέπε Στέρεο Νόβα, και λέμε «γιατί όχι;» και δέχτηκε. Είμαστε λοιπόν αιώνια ευγνώμονες  για όλα.

Να περιμένουμε κι άλλες εκπλήξεις τον Οκτώβριο που αναμένεται να κυκλοφορήσει το άλμπουμ σας;

Επειδή μας αρέσει να πειραματιζόμαστε, οι εκπλήξεις θα είναι αρκετές, όπως και τα ονόματα που θα βρίσκονται στο άλμπουμ. Προσωπικότητες που έχουν δώσει την σφραγίδα τους μας κάνουν την τιμή να δώσουν το παρόν… Σύντομα περισσότερα…

Δεδομένου ότι η δισκογραφία σήμερα δεν είναι και στα καλύτερά της, πώς βλέπετε το δισκογραφικό μέλλον σας; Υπάρχει ελπίδα για τα νέα παιδιά, τους νέους ταλαντούχους δημιουργούς;

Το δισκογραφικό μέλλον για μας τουλάχιστον είναι γεμάτο φως. Η  πίστη που έδειξε ο Νίκος Κούρτης της Fm Records είναι σημαντική, και τον ευχαριστούμε γι’  αυτό. Το cd έχει πεθάνει πλέον λόγω του διαδικτύου. Έχει κάνει μεγάλη ζημιά, αλλά από την άλλη έχει τα θετικά του. Υπάρχει ελπίδα για τους νέους δημιουργούς, καθώς γεννιούνται πράγματα που είναι υπέροχα και το διαδίκτυο δίνει πλέον αυτή την ευκαιρία.

 

  
 
 

Στις ζωντανές σας εμφανίσεις πώς αισθάνεστε την ανταπόκριση του κόσμου; Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του κοινού με την οικονομική κρίση που βιώνουμε;

Είναι ελάχιστα τα live που κάνουμε και έτσι ο κόσμος έχει τουλάχιστον την αναμονή να ακούσει πράγματα και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που μεταδίδουμε μέσω της μουσικής την ποίηση όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς… Η συμπεριφορά του κόσμου έχει κάνει την ποιότητα να έρθει πιο κοντά. Ο  κόσμος ζητά και ψάχνει το καλύτερο. Αυτό στις μέρες αυτές τις σκοτεινές είναι σημαντικό που άνοιξαν επιτέλους νέοι ορίζοντες.

Πιστεύετε ότι περνάμε μόνο οικονομική κρίση ή πολιτιστική;


Είναι κοινό μυστικό ότι ο κόσμος δεν έχει ψυχολογία. Η  φτώχεια είναι η μεγαλύτερη βία και φυσικά πίσω έρχεται η άγνοια και ο φόβος… Όταν ο άλλος είναι  ανάμεσα στους  2.000.000 ανέργους, πώς θα βγει να διασκεδάσει αν δεν έχει να καλύψει τις ανάγκες του και της οικογένειάς του… Και φυσικά αυτό έχει μεταδοθεί και στον πολιτισμό... Πολιτιστική κρίση είχαμε  τα χρόνια της φούσκας... εκεί που το κακό τραγούδι ήταν παντού.

Ποια είναι τα άμεσα επαγγελματικά σας σχέδια σε επίπεδο εμφανίσεων αυτόν το καιρό;

Ετοιμαζόμαστε για διάφορες εμφανίσεις ζωντανές και να γυρίσουμε το βίντεο κλιπ με την κα Πόπη Αστεριάδη στο τραγούδι ‘’Στης σιγής τα χρώματα’’.


Ακούστε τραγούδια των «Soul Destiny» :


Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player


Ακολουθείστε τους  «Soul  Destiny»


στο facebook 

στο youtube

στο myspace

 

 


Φωτογραφίες : Αρχείο «Soul Destiny»

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους ένας πέθαινε από αηδία... Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
Κώστας Καρυωτάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS