102 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
13.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Κέλλυ Γκούνη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα πρόσωπα

Κέλλυ Γκούνη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
    
Συνέντευξη στην : Κέλλυ Γκούνη


Ο Γιώργος Γεωργόπουλος, το μπουζούκι του 21ου αι. – όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης -  μιλά στον Ορφέα, on camera, για την επαφή του με την δοσμένη πραγματικότητα της μουσικής μέσα από τα δικά του μάτια.
Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει χαρακτηριστεί ως ένας ταλαντούχος μπουζουξής ο οποίος έχει καταφέρει να ανάγει το μπουζούκι από λαϊκό σε πολύπολιτισμικό όργανο.
Στην συνέντευξη του, μας μιλά για τα όνειρα του, τους φόβους αλλά και την αγάπη του για την μουσική.
Ένας «συμπαντικός» σύγχρονος οργανοπαίχτης και δεξιοτέχνης που ο δρόμος της αναζήτησης τον οδηγεί να αποκτήσει την δική του μουσική ταυτότητα και ύφος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και από την ηλικία των 8 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Καλαμάτα όπου εκεί παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα στη μουσική σε ηλικία 9 χρόνων.
Αποφοίτηση από τη Σχολή Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής στην Άρτα. Από τότε μέχρι σήμερα έχει στον ενεργητικό του συνεργασίες με ονόματα όπως Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Μακεδόνας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας κ.α. Σημαντικότερος σταθμός της μουσικής του διαδρομής αποτέλεσε η συνεργασία του με τον Θανάση Πολυκανδριώτη με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με διασκευές των Piazzola,  Django Reinhardt, Petar Ralchev. Αγαπά την βαλκανική μουσική κάτι που χαρακτηρίζει έντονα και το σχήμα που ηγείται τους Mirror Tuners.


Get Adobe Flash player

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γελάω άμα ακούω για ελληνικό ροκ. Είναι σα να μου λένε αμερικάνικο τσάμικο.
Στέλλα Βλαχογιάννη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS