123 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τάσος Π. Καραντής

Rock4Life International Volume 14

Τάσος Π. Καραντής

- O “δικός μας” Μιχάλης Τσαντίλας σε μια διεθνή ροκ συλλογή -
Το ίντερνετ δεν είναι μόνο “υπεύθυνο” για τη διαδικτυακή πειρατεία, αλλά και για τη διάδοση της κάθε ύφους μουσικής ευαισθησίας και δημιουργίας στα πέρατα του κόσμου! Αποτελεί το πιο ανοιχτό κι ελεύθερο μέσο, όπου ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να δημοσιοποιήσει το έργο του και να επικοινωνήσει.
Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα, μέσα από το myspace και το youtube, μπορούμε πλέον να γνωρίζουμε και να απολαμβάνουμε μουσικές νέων καλλιτεχνών από κάθε γωνιά της γης, οι οποίοι – όσοι, φυσικά, έχουν ταλέντο κι αξία – αποκτούν το δικό τους διαδικτυακό κοινό, “κάτω από την μύτη” των μέχρι άλλοτε “εξουσιαστών” το μουσικού τοπίου, διεθνώς, αλλά και στην “ψωροκώσταινα”, για να έρθω και στα δικά μας.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια δεν χρειάζεται κανείς να “τρώει πόρτα” από τους διάφορους παραγοντίσκους, των, υπό πτώχευση, δισκογραφικών εταιρειών και να κρίνεται αναξιοκρατικά, αλλά, πλέον, μπορεί να κάνει γνωστό το έργο του κι αυτό, ανάλογα, να εκτιμάται ποικιλοτρόπως και να αγαπιέται, βέβαια, από το ευρύ διαδικτυακό κοινό. Κι έτσι, αντιστρέφονται, σιγά- σιγά, οι όροι και σπάνε τα στεγανά και στο χώρο της δισκογραφίας. Όλοι πια, έχουν μια θέση στον ήλιο, όπου την κατακτούν με το σπαθί τους! Το ίντερνετ, λοιπόν, είναι μονόδρομος και για τη μουσική!
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία “QUICKSTAR PRODUCTION”” το 14ο cd της σειράς “ROCK4LIFE INTERNATIONAL”, η οποία διατίθεται σ’ όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια διεθνή συλλογή, στην οποία συμμετέχουν με κομμάτια τους εκπρόσωποι της ανεξάρτητης ροκ σκηνής από διάφορα μέρη του κόσμου (Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Ιταλία, Φινλανδία, Ιαπωνία, Ρωσία, Αυστραλία, Αίγυπτος, Μεξικό, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Ελλάδα).
Ανάμεσα λοιπόν στους (28) συμμετέχοντες, υπάρχουν και τέσσερις (4) εκπρόσωποι της ελληνικής ανεξάρτητης ροκ σκηνής και συγκεκριμένα, οι VAVEL GR – Βασίλης Βελιόπουλος με το κομμάτι(με ελληνικό στίχο) «Σε μια πλάνη τρελή», ο Pete Chris με το κομμάτι(με αγγλικό στίχο) «Fire», o BIVUAC με το κομμάτι(με ελληνικό στίχο) «Θα γεννηθώ» κι ο AROCKARIA με το κομμάτι(με αγγλικό στίχο) «Wayward blues».
O AROCKARIA όμως είναι ο “δικός μας” Μιχάλης Τσαντίλας, ο συντάκτης του «ΟΡΦΕΑ», που θα τον έχετε γνωρίσει όλοι, μέσα από τις συνεργασίες του στο περιοδικό μας κι όχι μόνο. Ο Μιχάλης έχει το προνόμιο να είναι κι ο ίδιος μουσικός και δημιουργός κι αυτό, πέρα από το προτέρημα που του δίνει ως μουσικογράφου, αποτελεί και την άλλη, εξίσου δημιουργική, καλλιτεχνική πλευρά του. Ο Μιχάλης Τσαντίλας λοιπόν είναι κι ο πιο κατάλληλος να μας μιλήσει – ως ένας καλλιτέχνης της ελληνικής ανεξάρτητης ροκ σκηνής – τόσο για τη συλλογή αυτή, όσο και για τη συμμετοχή του.

Μιχάλη πως προέκυψε αυτή η συμμετοχή σου στη διεθνή ροκ συλλογή “ROCK4LIFE INTERNATIONAL” ;
Μ.Τ.: Προέκυψε εντελώς απρόοπτα. Ένα πρωί έλαβα ένα μήνυμα στη σελίδα μου στο MySpace από την εταιρεία Quickstar Productions που έλεγε ότι άκουσαν το τραγούδι μου, τους άρεσε και ήθελαν να το συμπεριλάβουν στη συλλογή αυτή. Αρχικά ήμουν πολύ δύσπιστος, αλλά μετά από μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι δεν επρόκειτο για φάρσα και προχώρησα.

Ποιο είναι το προφίλ αυτής της διεθνούς ροκ συλλογής;
Μ.Τ.: Πρόκειται για μια συλλογή που σκοπό έχει να προωθήσει καλλιτέχνες και συγκροτήματα που δεν διαθέτουν δισκογραφικό συμβόλαιο. Λειτουργεί ως sampler, που εκτός από την κυκλοφορία του μέσω των διεθνών ηλεκτρονικών καταστημάτων (όπως τα iTunes, Amazon, Rhapsody κλπ.) αποστέλλεται και σε δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Γνωρίζεις αν ανταποκρίθηκε το κοινό στην Ελλάδα; Παραγγέλθηκαν cd ? Αγοράστηκαν, μέσω διαδικτύου, οι ελληνικές συμμετοχές;
Μ.Τ.
: Δεν έχω ιδέα για το τι μπορεί να έχει γίνει στην Ελλάδα καθώς δεν έχω ρωτήσει. Υποψιάζομαι όμως ότι δεν θα έχει κάνει πολλά πράγματα...

Με αφορμή τη συμμετοχή σου στη διεθνή αυτή έκδοση, σε προσέγγισαν από κάποια γνωστή ή και ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία, σου έγινε, γενικότερα, κάποια πρόταση;
Μ.Τ.: Μέχρι στιγμής όχι. Κι εδώ που τα λέμε δεν αναμένω να συμβεί κάτι τέτοιο – ένα τραγούδι έχω εκδόσει όλο κι όλο, δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα από αυτό, όσο καλό ή κακό κι αν είναι.

Έχετε σκεφτεί και με τους υπόλοιπους τρεις που συμμετέχουν από την Ελλάδα, με αφορμή αυτό το βάπτισμά σας, κατευθείαν στην “ανοιχτή θάλασσα” της διεθνούς δισκογραφίας, να διοργανώσετε ένα live εδώ στην Αθήνα;
Μ.Τ.
: Αυτή είναι ενδιαφέρουσα ιδέα φίλε Τάσο! Βέβαια, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε από την πλευρά μου μπόλικη δουλειά, καθώς δεν έχω κάποιο πυρήνα μουσικών που να μπορούν να με υποστηρίξουν. Μόνος συνεργάτης μου πλέον είναι ο αδερφός μου Στυλιανός, για τον οποίο πρέπει να πω ότι είναι εξαιρετικός μουσικός και δημιουργός – παίζει lead κιθάρα στο Wayward Blues και του ανήκει το μισό τραγούδι. Η συμβολή του στο τελικό αποτέλεσμα υπήρξε καθοριστική.

Μέχρι τώρα η μουσική αποτελούσε για σένα μεράκι και χόμπι. Τώρα, μ’ αυτή τη συμμετοχή σου, ποιοι είναι οι στόχοι σου και τα όνειρά σου;
Μ.Τ.: Αν χόμπι είναι κάτι που σου τριβελίζει συνεχώς το μυαλό, τότε ναι, η μουσική είναι χόμπι για μένα – προσωπικά τη νιώθω σαν τον μόνο τρόπο για να αναπνέω. Με τη συμμετοχή μου αυτή, δεν νομίζω και βέβαια δεν ελπίζω ιδιαίτερα να αλλάξει κάτι – ήταν όμως σίγουρα μια ένεση ηθικού. Ο στόχος και το όνειρο είναι να καταφέρω κάποια στιγμή να κυκλοφορήσω ολοκληρωμένη δουλειά μου – δεν ξέρω πώς ή πότε, αλλά θα συμβεί οπωσδήποτε!

Σύνδεσμοι
Ιστοσελίδα MySpace
Αγορά μέσω Amazon
Ιστοσελίδα Quickstar Productions


Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην πρώτη θέση της επικαιρότητας, όπως τον καιρό της χούντας. Με τη διαφορά ότι τότε ήταν όλοι μαζί μας, ήθελαν να μας βοηθήσουν. Τώρα είναι όλοι εναντίον μας
Νάνα Μούσχουρη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/10/1969 Ο Μίκης Θεοδωράκης μεταφέρεται από τη χούντα στο στρατόπεδο Ωρωπού
19/10/1993 Έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο ο τραγουδιστής Διονύσης Θεοδόσης
20/10/1854 Γεννήθηκε ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ. Πέθανε στις 10.11.1891