179 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Universal / Δελτίο τύπου

Πέτρος Γαϊτάνος: Τα Ιερά Ευαγγέλια

Ορφέας

Λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή τηυς Ορθοδοξίας, έχουμε μία νέα δισκογραφική έκδοση από τη Universal και το περιοδικό Τηλεθεατής. Περιλαμβάνει ηχητική καταγραφή των κορυφαίων κειμένων των Ευαγγελιστών, για την ζωή, το λόγο και τη θυσία του Χριστού, καθώς και Ύμνους της Ορθοδοξίας. Για πρώτη φορά επιχειρείται μια καταγραφή των Ιερών Ευαγγελίων και μάλιστα στη δημοτική γλώσσα από τον Πέτρο Γαϊτάνο.
Ο Πέτρος Γαϊτάνος μελέτησε τα κορυφαία κείμενα των Ευαγγελιστών, για τη ζωή, το Λόγο και τη θυσία του Χριστού, επέλεξε τα πιο αντιπροσωπευτικά εδάφια και συγκρότησε ένα νέο κείμενο. Μια ηχητική καταγραφή των Ιερών Ευαγγελίων –σε πέντε άλμπουμ συνολικής διάρκειας έξι ωρών–, με τρεις βασικούς αφηγητές: τον Γρηγόρη Βαλτινό (ο οποίος διαβάζει τα κείμενα του Λόγου του Ιησού), τον Πέτρο Γαϊτάνο και την Αθηνά Σωτηροπούλου. Τις αφηγήσεις τους γεφυρώνουν και συνοδεύουν ύμνοι, ήχοι και μουσικές παιγμένες με παραδοσιακά, φυσικά όργανα της ευρύτερης Μεσογείου που παραπέμπουν στην εποχή που περπάτησε ο Ιησούς στη γη.

Την έκδοση αυτή των 5 άλμπουμ με τίτλο Τα Ιερά Ευαγγέλια πλαισιώνουν και ολοκληρώνουν 5 επιπλέον άλμπουμ, που αναδεικνύουν τα σημαντικότερα γεγονότα των γραφών, με τίτλο Ύμνοι της Ορθοδοξίας. Έχουμε λοιπόν μια νέα δεκαπλή κασετίνα του Πέτρου Γαϊτάνου, με τίτλο «Τα Ιερά Ευαγγέλια & Ύμνοι της Ορθοδοξίας».

Η πρωτότυπη αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει στα δισκοπωλεία και στα περίπτερα όλης της χώρας μέσω του περιοδικού ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ. Τα 2 πρώτα άλμπουμ της δεκαπλής κασετίνας -1 CD με Ύμνους και το πρώτο CD από τα Ευαγγέλια-, κυκλοφορούν Πέμπτη 11 Μαρτίου. Η κυκλοφορία της δεκαπλής κασετίνας του Πέτρου Γαϊτάνου θα ολοκληρωθεί εντός 4 εβδομάδων, Μεγάλη Τετάρτη, 31 Μαρτίου.

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Οι υπάλληλοι όλοι λιώνουν και τελειώνουν σαν στήλες δύο - δύο μες στα γραφεία.
Κώστας Καρυωτάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS