110 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Μιχάλης Τσαντίλας

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαρτίου βρέθηκα στο στούντιο mi (Musical Interaction),  στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Αφορμή ήταν οι ηχογραφήσεις για το δεύτερο άλμπουμ του τραγουδοποιού Δημήτρη Αρναούτη – είχε την καλοσύνη να με καλέσει για να πάρω μια πρώτη γεύση και να μεταφέρω στους αναγνώστες του Ορφέα τις εντυπώσεις μου.
Το μενού εκείνη την ημέρα περιελάμβανε την ηχογράφηση πνευστών για δύο τραγούδια, τα Δεν Είναι και Όλοι Χωράμε. Ο Αρναούτης είχε έτοιμες τις παρτιτούρες για τους μουσικούς και τους καθοδηγούσε νότα τη νότα, μέχρις ότου πάρει από αυτούς αυτό ακριβώς που ήθελε. «Αυτή τη φορά αποφάσισα η ενορχήστρωση να είναι 100% δική μου υπόθεση» μου είπε σχετικά. Πρώτος ανέλαβε ο Γιάννης Οικονομίδης με την τρομπέτα του, μουσικός με πλούσιο βιογραφικό και συμμετοχές σε πάρα πολλές δισκογραφικές δουλειές και στη συνέχεια ανέλαβε ο νεότερος Δημήτρης Πέτσας με το τρομπόνι του, εξαιρετικός μουσικός και αυτός.
Στην κονσόλα εκείνο το απόγευμα καθόταν ο Λάμπρος Κριτσιμάς, ένας εκ των ιδιοκτητών του στούντιο, ο οποίος έχει παίξει τύμπανα σε κάποια από τα τραγούδια ενώ συμμετείχε και στο ντεμπούτο του Δημήτρη, Το Πρώτο Μου Album, που κυκλοφόρησε το 2008. Πρόκειται για πολύ καλό γνώστη και εξαιρετικό χειριστή του υλικού και του λογισμικού του στούντιο, ο οποίος ανταποκρίθηκε αστραπιαία σε κάθε πρόβλημα και εμπόδιο που προέκυψε κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης.
Στο τέλος είχα την ευκαιρία να πω δυο κουβέντες με τον τραγουδοποιό και να του αποσπάσω κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη νέα αυτή δουλειά που προβλέπεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από την Lyra. Θα περιέχει 14 τραγούδια και ένα ορχηστρικό, με τον ίδιο να έχει αναλάβει τη μουσική, τους στίχους, τις ενορχηστρώσεις και την παραγωγή, συμμετέχουν σε αυτή 10 μουσικοί ενώ ίσως υπάρξει και κάποια συμμετοχή-έκπληξη.
Θα είναι και πάλι μια συλλογή τραγουδιών με ευρεία θεματολογία αλλά και διάφορα στυλ, με πιο συμπαγή ενορχηστρωτικό ήχο αλλά και με μεγαλύτερη τόλμη. «Είναι κυρίως οικονομικές οι δυσκολίες όταν πρέπει να φτιάξεις έναν δίσκο μόνος σου» μου είπε σε σχετική ερώτησή μου.
Μετά το πέρας των ηχογραφήσεων, ο Δημήτρης Αρναούτης θα προσπαθήσει να βρει έναν πυρήνα μουσικών για να τον συνοδεύσουν σε πιθανές φθινοπωρινές εμφανίσεις του ενώ ίσως αναλάβει να ετοιμάσει και κάποιο βιντεοκλίπ. «Ουσιαστικά, ό,τι κάνουμε είναι για να ακούσουμε κάποιες καλές κουβέντες. Αν σου πει π.χ. ο Σαββόπουλος ότι άκουσε τη δουλειά σου και του άρεσε, σου δίνει κουράγιο για να συνεχίσεις» μου είπε και είχε βέβαια δίκιο.Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσαντίλας
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το γιαούρτι, που μια μέρα πριν από το ευρώ, έκανε 48 δραχμές και μια μέρα μετά τριακόσιες πενήντα – σε δραχμές – εμείς το φάγαμε αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο γιαούρτι ήταν, ίσως και χειρότερο, αλλά εμείς το πληρώσαμε χωρίς να πούμε λέξη. Δηλαδή ως λαός είμαστε πολύ του γιαουρτιού.
Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS