153 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Χρύσα Σωφρονά

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο ο δίσκος του Μιχάλη Τερζή και του Δημήτρη Λέντζου «Απόπλους». Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Γιώργος Νταλάρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κώστας Μακεδόνας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παντελής Θεοχαρίδης, Γιώργος Μπαγιώκης, Σοφία Παπάζογλου και Πίτσα Παπαδοπούλου. Τη Δευτέρα 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δίσκου στο Public στο Σύνταγμα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Θανάσης Συλιβός. Για το δίσκο μίλησαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Γιώργος Τσάμπρας (Δεύτερο Πρόγραμμα) και Βασίλης Κριμπάς (Μελωδία), ο δημοσιογράφος και φιλόλογος Σπύρος Αραβανής, και οι δημιουργοί Μιχάλης Τερζής και Δημήτρης Λέντζος.
Ο Γιώργος Τσάμπρας προτιμώντας την ιδιότητά του ως ερευνητή και όχι κριτικού, αναφέρθηκε στο δίσκο και στη σχέση του με το σημερινό μουσικό τοπίο, κάνοντας έμμεσα και μια κριτική στους σημερινούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για το υλικό που επιλέγουν να προβάλλουν. Ο Βασίλης Κριμπάς μίλησε για την “προσωπική” του σχέση με το ρεπερτόριο του Μιχάλη Τερζή, από το πρώτο του άκουσμα που ήταν ο δίσκος «Όλη τη μουσική μέσ’ την αγάπη βάλε» μέχρι τον  «Απόπλου», ενώ  ανέφερε πως «ο Μιχάλης Τερζής γράφει καταπληκτικά κομμάτια που θα μπορούσε να είναι μέχρι και οδηγός για το πώς πρέπει να γράφεται ένα σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.»
Ο Σπύρος Αραβανής υποστήριξε πως ο «Απόπλους» είναι ένας από τους δίσκους που καταρρίπτουν το “μύθο” πως στη σημερινή ελληνική μουσική υπάρχει απουσία λαϊκών συνθετών, καθαρόαιμων στιχουργών, νέων λαϊκών τραγουδιστών και πως δεν γράφονται λαϊκά τραγούδια σήμερα. Επίσης τόνισε πως είναι χρέος των τραγουδιστών να υποστηρίξουν αυτό το υλικό, όπως επίσης χρέος των δημοσιογράφων να προτείνουν στον κόσμο αυτή τη δισκογραφική δουλειά αλλά και χρέος του κοινού να τη διαδώσει .
Τέλος, το λόγο πήραν οι δημιουργοί του δίσκου, Μιχάλης Τερζής και Δημήτρης Λέντζος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους προλαλήσαντες, τον «Μετρονόμο» και τον Θανάση Συλιβό, όλους τους συντελεστές του δίσκου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους μουσικούς, αλλά και στους τραγουδιστές και ιδιαιτέρως στον Γιώργο Νταλάρα και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που, όπως ανέφερε ο συνθέτης, πάντοτε τον συνδράμουν με την παρουσία τους. Επίσης ευχαρίστησαν  τον «Ορφέα», που είναι χορηγός επικοινωνίας του δίσκου, και τον Τάσο Καραντή, τα περιοδικά MusicHeaven, Music Corner και Αθηνόραμα, και το Public για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι συνθέτες Γιάννης Γλέζος, Χρήστος Λεοντής και Μιχάλης Νικολούδης.

Παρακολουθήστε video από την εκδήλωσηΦωτογραφίες, video: Χρύσα Σωφρονά
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άλογα περήφανα οι επιθυμίες μου γονάτισαν κάθισαν χάμω.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS