94 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
15.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τάσος Π. Καραντής

Το χρυσό ρόδι

Η δισκογραφία σήμερα

Τάσος Π. Καραντής

Η σειρά «ΑΞΙΟΣ ΛΟΓΟΣ», η κοινή προσπάθεια του Γιώργου Νταλάρα και του Μιχάλη Κουμπιού ( κάτω από ξεχωριστή ετικέτα «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ/UNIVERSAL»), προέκυψε με μεγαλεπίβολους στόχους, να αλλάξει το τοπίο στο ελληνικό τραγούδι!

Τι θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία, σ’ αυτό το όνειρο; Ο Άξιος Λόγος, οι στίχοι των σημαντικότερων Ελλήνων στιχουργών! Και το ζητούμενο; Το ιδανικό τους δέσιμο με τον άξιο ήχο και τις άξιες φωνές. Και, βέβαια, η απαιτούμενη “χημεία” για το πέρασμα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος στους αποδέκτες του, στον κόσμο.

Το “ρόδι έσπασε” κι η αρχή έγινε με έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς, τον, Πρόεδρο, Λευτέρη Παπαδόπουλο! Οι στίχοι του, τα νέα του αυτά τα τραγούδια, απέδειξαν ότι ο στιχουργός της «Άπονης ζωής» είναι σήμερα εδώ, υπάρχει δημιουργικά, αντιστέκεται στην λαίλαπα της υποκουλτούρας και συνεχίζει να προσφέρει.


Το “ρόδι σκόρπισε” τους σπόρους του πολιτισμού που περιέκλειε μέσα του κι αυτοί έγιναν χρυσοί! Μπορεί τα νούμερα, στη σημερινή υποτιμημένη δισκογραφία, να είναι, κι αυτά, υποτιμημένα(οι άλλοτε 50.000, πωλήσεις, του παλιού καλού καιρού, για τον χρυσό δίσκο να έχουν γίνει 15.000),μα, αυτός ο χρυσός δίσκος έχει την αξία του, ουσιαστική και συμβολική! Ίσως να σηματοδοτεί την άνοιξη, που όλοι περιμένουμε, στο ελληνικό τραγούδι.

Προσμένουμε με ελπίδα τους επόμενους καρπούς του «Άξιου Λόγου». Όσο για το δίσκο «Σπάει το ρόδι», ευχόμαστε, σύντομα, να γίνει, με το καλό, και πλατινένιος, κάτι που, ήδη, έχει συμβεί μεσ’ στις καρδιές μας!

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το λαϊκό τραγούδι κάθεται απ’ έξω κρυώνει και πονάει και λεφτά δεν έχει να πληρώσει να μπει μέσα.
Θωμάς Γκόρπας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/11/1953 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Γλυκερία
16/11/1971 Πέθανε ο ρεμπέτης Στράτος Παγιουμτζής

ΤΥΧΑΙΑ TAGS