171 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Χρύσα Σωφρονά

Evangelos & Liza: 50 Years of Guitar Artistry | Legend Classics

Χρύσα Σωφρονά

Η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος, ένα από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στον κόσμο, συμπλήρωσε 50 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τη Legend Classics ο δίσκος "50 Years of Guitar Artistry".
Το πρώτο CD, με τίτλο "Concerti Live", περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις των έργων "Concerto in G Major" του Joseph Haydn και "Fantasia Latina" του Jorge Morel με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη και σολίστ τους Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο από τη συναυλία-αφιέρωμα στα 50 χρόνια δημιουργικής προσφοράς του ντουέτου, που δόθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2008 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και το "Concerto for 2 guitars" του Δημήτρη Δραγατάκη με την Duisburg Philharmonic υπό τη διεύθυνση του Jonathan Darlington και σολίστ τους Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο από συναυλία τους στις 13 Ιουλίου 2003 στο Ηρώδειο. Τα έργα "Fantasia Latina" και "Concerto for 2 guitars" γράφτηκαν για το κιθαριστικό ντουέτο Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος, και παρουσιάζονται σε Α' παγκόσμια εκτέλεση.
Το δεύτερο CD "Dedications", όπως "μάρτυρα" ο τίτλος του, περιλαμβάνει έργα που είναι αφιερωμένα στο κιθαριστικό ντουέτο Evangelos & Liza. Πρόκειται για την "Ελληνική Σουίτα" του John Duarte, τις "Ελληνικές Αναμνήσεις" του Κυριάκου Τζωρτζινάκη, τη "Ρεμπέτικη Σουίτα" του Βασίλη Τενίδη, το "Scherzando" του Jorge Morel και τα "Τέσσερα Στάσιμα" του Περικλή Κούκου. Η "Ρεμπέτικη Σουίτα" και τα "Τέσσερα Στάσιμα" προέρχονται από ζωντανές ηχογραφήσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 23 Νοεμβρίου 1996 και 15 Φεβρουαρίου 2006 αντίστοιχα.
Στο δίγλωσσο (αγγλικά/ελληνικά) ένθετο του δίσκου, θα διαβάσετε εκτενή ανάλυση των έργων από τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Ένας δίσκος - κόσμημα για τη δισκοθήκη όλων των "εραστών" της κιθάρας.

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πατρίδα είναι αυτό που αντέχει η καρδιά του κάθε ανθρώπου να υπερασπιστεί.
Γιώργος Νταλάρας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/10/1952 Γεννιούνται οι τραγουδοποιοί Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
14/10/2004 Πέθανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Βλάσης Μπονάτσος