161 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Γιώργος Τζαγάκης

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Ανδρουλάκη με τίτλο «Στης μνήμης το κλαδί» κυκλοφόρησε πρόσφατα απο τις εκδόσεις Μετρονόμος και αποτελείται απο δώδεκα καινούρια τραγούδια σε μουσική και ερμηνεία του ίδιου και στίχους της Χαρούλας Βερίγου. Κι αν η διακριτική καλλιτεχνική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια,του στέρησε ένα μέρος της δημοσιότητας που σίγουρα δικαιούται,ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει ξανά παρών με αυτή τη νέα δισκογραφική δουλειά.
Το καινοτόμο στοιχείο  στο δίσκο «Στης μνήμης το κλαδί» είναι ότι ο Ανδρουλάκης αναλαμβάνει και το ρόλο του συνθέτη και πετυχαίνει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με άρτιες και όμορφες μελωδίες που ηχούν ευχάριστα στον ακροατή. Αυτές κινούνται κυρίως σε παραδοσιακούς ρυθμούς αγγίζοντας ενίοτε τη μουσική παράδοση της Κρήτης, ενώ δε λείπουν κάποιες μπαλάντες («Έρημος δρόμος», «Σφυρίζει ο άνεμος») αλλά και λαϊκά τραγούδια («Χαμόγελο πρώτο»). Οφείλουμε να παρατηρήσουμε όμως ότι σημαντικό μερίδιο στην ποιότητα της μουσικής που φθάνει στους ακροατές ανήκει στο Γιάννη Παπαζαχαριάκη που με την εμπειρία του στις ενορχηστρώσεις πετυχαίνει ένα υψηλής ποιότητας ηχητικό αποτέλεσμα. Η  φωνή του Νίκου Ανδρουλάκη άλλοτε μελωδική κι άλλοτε στιβαρή καταφέρνει να προσαρμόζεται με άνεση ανάλογα με το ύφος των τραγουδιών. Παρόλα αυτα η εξοικείωση του με τους παραδοσιακούς ρυθμούς είναι προφανής και οι ερμηνείες του στα παραδοσιακά τραγούδια σαφώς καλύτερες καθώς τα βιώματα και τα ακούσματα του απο τη μουσική παράδοση της Κρήτης έχουν χρωματίσει τη φωνή του. Στους στίχους της Χαρούλας Βερίγου αποτυπώνεται η παραδοσιακή γραφή της με κύρια χαρακτηριστικά το ρομαντισμό και την ευαισθησία.
Ο δίσκος «Στης μνήμης το κλαδί» είναι ένας αξιόλογος δίσκος στον οποίο όλοι οι συντελεστές έχουν καταφέρει με την δουλειά τους να επιτύχουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.Ο Νίκος Ανδρουλάκης -λειτουργώντας και ως τραγουδοποιός- αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένας απο τους πιο αναγνωρίσιμους και άξιους καλλιτέχνες της γενιάς του.
 
Τα τραγούδια του δίσκου
01. Γελά ο χρόνος
02. Αγάπη σιωπηλή
03. Σε μεθάω ψυχή
04. Στης μνήμης το κλαδί
05. Νύχτα γυάλινη
06. Σε διαδρομές νυχτερινές
07. Χαμόγελο πρώτο
08. Ευχή σαν ρόδο
09. Μονάχα να πετώ
10.Έρημος δρόμος
11.Σφυρίζει άνεμος
12.Το ερωτικό αλφάβητο (στίχοι παραδοσιακοί)

Ο δίσκος «Στης μνήμης το κλαδί» κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μετρονόμος
 
 
 
 
 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Θα ’ρθει η μέρα που η νέα φτώχεια θα εκδικηθεί πολύ σκληρά τους άθλιους τραπεζίτες. Για τη μέρα αυτή τραγουδώ πάντα.
Μανώλης Μητσιάς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/10/1925 Γεννήθηκε στην Ξάνθη ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις
24/10/2010 Έφυγε από τη ζωή ανήμερα των γενεθλίων της η τραγουδίστρια του Νέου Κύματος Καίτη Χωματά

ΤΥΧΑΙΑ TAGS