98 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Ειρήνη Κουλούρη

Σε μεταγραφή  γιά πιάνο και φωνή κυκλοφορεί ήδη η θρυλική Λιλιπούπολη, από τις εκδόσεις Ιανός. Η μεταγραφή έγινε από τον Τάσο Κοντογεώργη. Πολύ ωραία η ιδέα να κυκλοφορήσει η Λιλιπούπολη σε άλλη μορφή, έτσι που να μπορεί να παίζεται και να τραγουδιέται από τα ίδια τα παιδιά. Στο βιβλίο υπάρχει το κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι από το ένθετο του πρώτου διπλού δίσκου με τα τραγούδια της Λιλιπούπολης (Columbia-Emi, 1980), ενώ το προλογίζουν επίσης η Ρεγγίνα Καπετανάκη, η  Μαριανίνα Κριεζή, ο Νίκος Κυπουργός, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, η Λένα Πλάτωνος, ο Νίκος Χριστοδούλου, η Ελένη Βλάχου  και τέλος ο Θωμάς Κοντογεώργης.
Το βιβλίο έχει πολλές φωτογραφίες από στιγμές των συντελεστών στα studios, αλλά και από εκτελέσεις στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.Εχει επίσης όμορφες ζωγραφιές και έτσι είναι ελκυστικό γιά τα παιδιά.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου σε μιά πολύ όμορφη εκδήλωση –που την ομόρφαιναν ακόμη περισσότερο με την παρουσία τους τα πάρα πολλά μικρά παιδάκια- στο IANOS ARTSHOP, στο Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α στο Μαρούσι.Ο συνθέτης Θωμάς Κοντογεώργης έπαιξε πιάνο, ενώ τραγούδησε το πολύ όμορφο φωνητικό συγκρότημα Family voices.
Οι ... ήρωες οι αληθινοί... της Λιλιπούπολης βρέθηκαν εκεί.Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος είπε μεταξύ άλλων : «Πριν από πολλά χρόνια, όταν ήμουν δύο ετών (!!) εγώ, ο Μάνος Χατζιδάκις που ήταν διευθυντής στο τρίτο πρόγραμμα κάλεσε τη Ρεγγίνα την Καπετανάκη και την Ελένη τη Βλάχου και τους είπε "θέλω να κάνουμε μιά εκπομπή γιά τα παιδιά, μιά εκπομπή όμως, που τα παιδιά δεν θα τα αντιμετωπίζετε σα να είναι χαζά, σα να είναι παιδιά που πρέπει να τους μιλάτε μία γλώσσα αφελή. Τα παιδιά καταλαβαίνουνε πολύ περισσότερα απ’ ό,τι νομίζουμε".
Λοιπόν, μαζευτήκαμε μιά υπέροχη ομάδα και ξεκινήσαμε μιά υπέροχη περιπέτεια που κράτησε περίπου 5 χρόνια....»
«...Να σας πω μόνο ότι ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν αλήθεια, εκείνος ο οποίος μας έδωσε όλη τη δύναμη, μας έδωσε όλη την αλήθεια και την πίστη να προχωρήσουμε, γιαυτό και η Λιλιπούπολη είναι μέχρι σήμερα ζωντανή και είμαι σίγουρος ότι θα είναι γιά πάρα πολλά χρόνια έτσι όμορφη και έτσι ελεύθερη, όπως γεννήθηκε».
Η Ρεγγίνα Καπετανάκη είπε μεταξύ άλλων : «...αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι ένα πολύτιμο πετράδι στη μεγάλη ιστορία της Λιλιπούπολης...».
Αξιέπαινες είναι όμως και οι ελληνίδες μικρομάνες, που ήταν στην εκδήλωση (και οι οποίες θα ήταν καμμιά εκατοστή) οι οποίες  ήξεραν να τραγουδούν ένα προς ένα όλα τα τραγούδια της Λιλιπούπολης, τα οποία δεν είναι και τόσο εύκολα τραγούδια ...Φωτογραφίες: Ειρήνη Κουλούρη
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους ένας πέθαινε από αηδία... Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
Κώστας Καρυωτάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας