218 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.07.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Σάκης Ιντζεβίδης

Το τελευταίο βράδυ που κάθισα στην Αθήνα, πριν πάρω τον δρόμο της επιστροφής για την Βέροια, διάλεξα να το περάσω μαζί με τους Lexicon Project στο Σταυρό του Νότου. Η Κυριακή είναι πάντα δύσκολη βραδιά για όλους τους Έλληνες γιατί η επόμενη μέρα είναι και επίσημα εργάσιμη. Υπάρχουν όμως και αυτοί που εργάζονται για να παρουσιάσουν το νέο τους καλλιτεχνικό πρόγραμμα τα βράδια, άνθρωποι που βρίσκονται για αρκετές ώρες της ημέρας στο στούντιο κάνοντας πρόβες. Είναι οι ίδιοι που αγχώνονται περισσότερο από τον καθένα μας (εννοώ ακροατές) για το πόσο καλοστημένο και ευχάριστο θα ναι αυτό που θα δώσουν με αγάπη στο κοινό.
Τους Lexicon Project τους γνωρίζω από την πρώτη επίσημη εμφάνιση τους δισκογραφικά πέρυσι, με το ομότιτλο άλμπουμ τους. Η ιδιότητα μου ως ραδιοφωνικός παραγωγός μου επιτρέπει να έρχομαι σε επαφή με νέα γκρουπ ή καλλιτέχνες και φυσικά να ακούω πρώτος τις δισκογραφικές δουλειές τους. Μου είχανε κάνει εντύπωση τρία από τα τραγούδια τους τα οποία μετέδωσα όλη την περυσινή σεζόν στην εκπομπή μου, αλλά και τα πολύ καλά, δουλεμένα video clips τους στο U-tube, « Ας κάνουμε την νύχτα, μέρα », « Χειμώνας », « Ταξίδεψε ».
Με τον Μιχάλη Κεχαγιά που είναι ο αρχηγός και τραγουδιστής του γκρουπ γνωριζόμαστε από παλιά , από τους ΟΝΑΡ μιας που υπήρξε για χρόνια μέλος τους, όπως βέβαια και με τον Κοσμά Μπρούσαλη, τον ντράμερ τώρα πια των Lexicon Project. Επίσης τα άλλα μέλη του γκρουπ είναι στην ηλεκτρική κιθάρα ο Γιάννης Κοκκώνης και ο Πάνος Χαραλαμπίδης, στο μπάσο τώρα είναι ο Τάσος Κακκογιάνης και για πρώτη φορά μαζί τους στην πρεμιέρα τραγούδησε η Χριστίνα- Μαρία Λαζάρου.
Με υποδέχθηκαν όλα τα μέλη του γκρουπ στα καμαρίνια, αφού με περίμεναν, και αρχίσαμε την κουβεντούλα μας με τον Μιχάλη Κεχαγιά.
 
Μιχάλη πότε ξεκινήσατε επίσημα ως γκρουπ και πότε κάνατε την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά;
Μιχάλης Κεχαγιάς: Το 2009 ξεκινήσαμε ως γκρουπ και το 2010 κάναμε την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά, το ομώνυμο cd περιέχει 10 τραγούδια. Ξέρεις γνωριζόμασταν μεταξύ μας ανά δυάδες, ο Γιάννης με τον Κοσμά εξ αρχής , εγώ με τον Κοσμά γνωριζόμασταν από τους ΟΝΑΡ , μετά ήρθε ο Πάνος και τέλος ο Τάσος , βέβαια από σήμερα έχουμε μαζί μας και την Χριστίνα.

Ο Νονός του γκρουπ ποιος ήταν; Τι σημαίνει Lexicon Project;
Μ.Κ.: Η ιδέα ήρθε από τον Τάκη Μουζάκη της musicom που έχει αναλάβει εμάς ως παραγωγός, έκανε επίσης την παραγωγή του cd μας, μας βάπτισε « Λεξικά » γιατί παίζαμε σαν Αγγλική μπάντα με Ελληνικό στίχο, από εκεί βγήκε λοιπόν το Lexicon Project.

Ο ήχος σας από πού έχει επηρεαστεί; Από ποια  μουσική σκηνή;
Μ.Κ.: Από καλά τραγούδια έχουμε επηρεασθεί, αυτό θέλω να πιστεύω, κυρίως δεκαετίες 60’ και 90’ Βρετανική σκηνή, είναι ο κοινός παρονομαστής και των πέντε μελών του γκρουπ, γιατί ο καθένας ακούει και διαφορετικά πράγματα από αυτή την μουσική σκηνή.

Ωστόσο το cd σας έχει χαρακτηριστεί Pop.
Μ.Κ.: Ναι, αλλά με τον μη παρεξηγημένο όρο , γιατί λένε και άλλα… Ποπ.

Ξεκινήσατε με τον ομότιτλο και τώρα από ότι ξέρω, έχετε ήδη ετοιμάσει τον καινούργιο σας, απλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. 
Μ.Κ.: Ναι και όταν κυκλοφορήσει θα τον ονομάσουμε Lexicon project 2 (χαμόγελα) , πραγματικά ευφάνταστος τίτλος ο πρώτος και θέλαμε να το συνεχίσουμε!
 

Έχετε βάλει στο πρόγραμμα σήμερα νέα τραγούδια;
Μ.Κ.: Ναι, σήμερα θα ακούσει το κοινό μας πέντε νέα τραγούδια, αυτά είναι έτοιμα για να τα παίξουμε προς το παρόν, αλλιώς θα τα παίζαμε όλα, προχωράμε και στα υπόλοιπα, σε μια παραγωγική διαδικασία βρισκόμαστε έτσι και αλλιώς.

Σαν μπάντα Μιχάλη αντιμετωπίσατε κάποια προβλήματα με τις εμφανίσεις σας, τους χώρους που παίζετε , στην αρχή, ή τώρα; Πηγαίνετε στην επαρχία;
Μ.Κ.: Οι καιροί είναι τόσο δύσκολοι που δεν έχουμε παίξει σε ζωντανά όσο θα θέλαμε, αλλά το θεωρώ λογικό , λόγω των καταστάσεων και της εποχής, στην Αθήνα παίζουμε, σήμερα ξεκινάμε εδώ στον Σταυρό του Νότου κάθε Κυριακή, για όσο μας αντέξουν, και υπολογίζουμε σε κάποιο άνοιγμα μας στην επαρχία από τον Δεκέμβριο και μετά.

Υπήρχαν κάποια άτομα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία σας μέχρι τώρα;
Μ.Κ.: Σίγουρα η musicom, και ο Τάκης Μουζάκης, Σίγουρα η Warner που είχε την καλή διάθεση να ασχοληθεί και να επενδύσει πάνω μας, σε δύσκολες εποχές. Οι δισκογραφικές πλέον δύσκολα ασχολούνται με κάποιον καινούργιο, πάσχουν από μια μεγάλη γεροντολογία. Βέβαια καταλυτικό ρόλο παίζουμε και οι πέντε μας του γκρουπ, που δουλεύουμε για τις εμφανίσεις και τα τραγούδια μας, πολλές φορές πάνω από τα όρια της αντοχής μας. Έχουμε βρει μια χημεία και μπορούμε να συνεννοηθούμε, που είναι τελικά πολύ δύσκολο στις ανθρώπινες σχέσεις, πόσο μάλλον τώρα που είμαστε πέντε. Τα γκρουπ ανέκαθεν ήταν προβληματικά.

Σε ευχαριστώ Μιχάλη εκ μέρους του Ορφέα, καλή επιτυχία να έχετε, θέλεις να προσθέσεις κάτι;
Μ.Κ.: Ευχαριστώ και εγώ, εύχομαι καλά κουράγια σε όλους μας , καλή δύναμη. Οι καιροί είναι δύσκολοι, καλή χρονιά.
 

Θέλω κλείνοντας το άρθρο να πω ότι οι Lexicon Progect τα πήγαν καλά πάνω στην σκηνή, αν και το άγχος της πρεμιέρας ήταν φανερό, μου άρεσε το τραγούδι που θα κυκλοφορήσουν σύντομα ως single, επίσης πήγε πολύ καλά η παρουσία του προγράμματος με προβολή video σε προτζέκτορα. Όλοι οι μουσικοί της μπάντας που συμμετείχαν έπαιξαν με την ψυχή τους , αλλά και ο Μιχάλης Κεχαγιάς στα φωνητικά ήταν πολύ καλός. Αφήνω τέλος στην αναφορά μου την Χριστίνα που έδειξε καλά στοιχεία η φωνή της σε τρία τραγούδια που είπε, αν και τρακαρισμένη από την πρώτη της εμφάνιση. Την μουσική των Lexicon Project υπογράφει ο Μιχάλης Κεχαγιάς και τους στίχους ο Στέλιος Κάτσαρης.
 
VIDEO
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Φωτογραφίες: Σάκης Ιντζεβίδης, Γιάννης Σταμούλης
 
 
 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γι’ αυτό που είμαι σίγουρη για μένα είναι πως αγαπάω με ερωτικό πάθος τον Άνθρωπο.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS