134 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
12.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Γιώργος Τζαγάκης

«Παίζουμε οικολογικά» ... Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα που συνέδεσε 77 καλλιτέχνες  πάνω σ’ ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, τον «Ερωτόκριτο» και «γέννησε» αυτό το ιδιαίτερο βίντεο που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η δημιουργική διάθεση που προκάλεσε αυτή η διαδικασία της συνδημιουργίας αποτέλευσε το έναυσμα για τη Μαρία Καναβάκη,το Χρίστο Παύλη,το Νίκο Χριστόπουλο αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές του «Παίζουμε οικολογικά» να δημιουργήσουν μια παράσταση μεταφέροντας... από την οθόνη στο σανίδι τα μηνύματα και την ατμόσφαιρα αυτής της ιδιαίτερης μουσικής συνύπαρξης.
Αυτή η παράσταση φιλοξενείται για τα τέσσερα Σάββατα του Νοέμβρη στη μουσική σκηνή Gialino Up Stage όπου διάφοροι καλλιτέχνες συνυπάρχουν επί σκηνής με τους εμπνευστές της παράστασης σ έναν ιδιότυπο μουσικό διάλογο, με στιγμές απο την ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία αλλά και βίντεο και εικόνες απο την ιδέα που τους έφερε κοντά. Το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν επις σκηνής στο  Gialino Up Stage η Μάρω Μαρκέλλου, ο Πέτρος Δούβαλης, ο Γιώργος Παλαμιώτης, ο Μιχάλης Ορφανίδης, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου και η Fide Koksal. Τραγούδια απο την τελευταία δισκογραφική δουλειά της Μαρίας Καναβάκη και του Χρίστου Παύλη μπλέχτηκαν με σημαντικά τραγούδια απο την ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία. Αυτοί ήταν και οι κυριότεροι συντελεστές της παράστασης που σήκωσαν το βάρος της ερμηνείας στα περισσότερα τραγούδια με τη Μαρία Καναβάκη να ερμηνεύει εξαιρετικά ακόμα και τραγούδια με ιδιαίτερες απαιτήσεις («Malo», «Corsica») και το Χρίστο Παύλη να λειτουργεί υποστηριστικά στην εκτέλεση των τραγουδιών και τις ερμηνείες.
Αξίζει να σημειωθούν οι ιδιαίτερες συνυπάρξεις των κύριων συντελεστών της παράστασης με τους καλεσμένους με τις παρουσίες της Μαρκέλλου, του Κιουρτσόγλου και της Koksal να ξεχωρίζουν. Υποστηρικτικά λειτοούργησαν και οι προβολές των βίντεο κατα τη διάρκεια της παράστασης, με στιγμές απο τα γυρίσματα του «Παίζουμε οικολογικά» και τους ίδιους τους συντελεστές της να μιλούν για αυτή την ιδέα.
 
 
Πρόκειται συνολικά για μια πρωτότυπη ιδέα που μεταφέρεται με εξαιρετική επιτυχία επι σκηνής σ’ ένα πρόγραμμα που έχει μια ιδιαίτερη δομή, με πολύ καλή ροή και εναλλαγές που αποδεικνύει τη δημιουργικότητα και τη θετική διάθεση των συντελεστών. Η μουσική αυτή παράσταση αποδεικνύει ότι το κοινό μπορεί να βρει οάσεις δημιουργικότητας και έμπνευσης στην άνευρη δημιουργικά νύχτα της πόλης.
 
Φωτογραφίες: Γιώργος Τζαγάκης
 
 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άγγιξα, αγάπησα, έσκαψα, σύναξα θλίψη, γέμισα βοή.
Γιώργος Θέμελης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

12/11/1979 Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Πυθαγόρας (Παπασταματίου)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS