160 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Ιωάννα Φατιόνα Χύζμο

H Fide Koksal, είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Η τραγουδίστρια που έρχεται από την Σμύρνη, έχει γίνει ήδη αγαπητή στο ελληνικό κοινό και όχι τυχαία. Είναι ένα κορίτσι που με μεγάλη προσπάθεια, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, καθώς παράλληλα σπούδαζε και Μουσική συνέχισε σπουδές στο τμήμα της Μουσικού Θεάτρου, το 2006 ήρθε στην Ελλάδα κι από τότε ακολούθησε μια σταθερή πορεία, χωρίς να απασχολεί με κανέναν τρόπο πέραν της δουλειάς της.
  Οι συνεργασίες της με έλληνες καλλιτέχνες είναι εξαιρετικά αξιόλογες καθώς έχει την στήριξη του Μίμη Πλέσσα ο οποίος έχει υπογράψει και τον πρώτο της δίσκομε τίτλο «Γέφυρες» που κυκλοφόρησε το 2010 αλλά και αυτόν που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Η συμμετοχή της ίδιας σε αυτούς δεν περιορίζεται μόνο στο ερμηνευτικό κομμάτι, αντιθέτως, γράφει δικούς της στίχους αλλά και τους μεταφράζει, κάτι που δείχνει ότι το ταλέντο της είναι ανεξάντλητο. Έχει συμμετάσχει στην τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα χώματα», μαζί με το Γιώργο Νταλάρα, όπου ερμήνευσε δύο τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου σε δικούς της στίχους. 
 

 
 
H Fide, πραγματοποιεί εμφανίσεις στο Gyalino UpStage, όπου παρουσιάζει την δουλειά της. Είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ελληνικά, όπως το «Καθρεφτίζω το νου» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το «Αχ μωρέ Σμυρνάκι» και πολλά επιπλέον, και τούρκικα τραγούδια, αλλά κι εκείνα που περιέχονται στον καινούριο της δίσκο. Η οικειότητα που εμπνέει με την παρουσία και την ερμηνεία της είναι κάτι μοναδικό, που δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς. Για να επισφραγίσω αυτό που λεω θα χρησιμοποιήσω μια πρόσφατη τοποθέτηση του Γιάννη Μπέζου που αφορά την καλλιτεχνική δραστηριότητα των τούρκων στην Ελλάδα και την αποδοχή ή μη που γνωρίζουν από τους έλληνες, μεταξύ άλλων είπε: «αυτό που μας τρομάζει με τα τούρκικα σήριαλ δεν είναι η προέλευσή τους, αλλά το γεγονός ότι μοιάζουμε».
Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Νάσσος Σωπύλης, σπουδαίος μουσικός, με μεγάλη δραστηριότητα όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Οι εμφανίσεις θα συνεχιστούν κάθε Παρασκευή του Νοέμβριου μήνα.
 
Φωτογραφίες: Ιωάννα Φατιόνα Χύζμο
 
 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γελάω άμα ακούω για ελληνικό ροκ. Είναι σα να μου λένε αμερικάνικο τσάμικο.
Στέλλα Βλαχογιάννη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/11/1944 Γεννήθηκε στη Λευκάδα η μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα
19/11/1959 Γεννήθηκε ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS