159 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Γιώτα Παπαβασιλείου

Οι τοίχοι στους δρόμους της Αθήνας έχουν την δική τους ιστορία και σίγουρα έχουν πολλά να πουν για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Το συγκρότημα Τρίφωνο (Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής και Γιώργος Περαντάκος) σε συνεργασία με δύο ηθοποιούς, τη Λορίνα Κατσιώτη και την Ιωάννα Τσιγκουρλά παρουσιάζουν μια μουσικο-θεατρική παράσταση με τίτλο «Όσα λεν οι Τοίχοι».. Κάθε Σάββατο  στο Ρυθμός Stage, και για έξι μόλις παραστάσεις, υποδέχονται  στην σκηνή έναν καλεσμένο- έκπληξη!

Οι τοίχοι μιλάνε και όπως φαίνεται έχουν πολλά να πουν, αφού στην πρεμιέρα, για κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, το κοινό απόλαυσε μια γεμάτη από ανατροπές και εκπλήξεις παράσταση. Συνθήματα, αστυνομία και πολύ τραγούδι είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει αυτή την άκρως αντι-μνημονιακή (όπως την χαρακτήρισε ο Γιώργος Περαντάκος) παράσταση, αλλά πάνω από όλα το κέφι, το γέλιο(σπάνιο στις μέρες μας ) και η καλή ελληνική μουσική.  Κι όσο κι αν στο άκουσμα της λέξης «Βουλή» όλοι μας εξοργιζόμαστε πλέον, σίγουρα η «Βουλή των Αγίων» -το νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι του Τριφώνου θα σας ενθουσιάσει όπως και τα άλλα τρία νέα τραγούδια τους από τον δίσκο που βρίσκεται στα σκαριά. Από την παράσταση δεν λείπουν βέβαια και παλιές μεγάλες επιτυχίες όπως «ΝΑ  Μ ΑΓΑΠΑΣ», « ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ», «ΤΟ ΔΙΧΤΥ», «ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ  Σ’ ΑΓΑΠΩ», «ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ»
Το Τρίφωνο υποδέχεται  επί σκηνής την Λιάνα Κανέλλη για τα δύο πρώτα Σάββατα και το θερμόμετρο ανεβαίνει δυναμικά στο άκουσμα του SUMMERTIME  από τα χείλη της. Με σχόλια, συνθήματα, πρόζα και φυσικά τραγούδι, οι πρωταγωνιστές καταφέρνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να μεταφέρουν τους στίχους,  από τους τοίχους της Αθήνας , στην σκηνή και  να τους δώσουν φωνή ώστε να αφηγηθούν την ιστορία τους.
Η ιδέα της παράστασης γεννήθηκε από το Τρίφωνο χρόνια πριν . Περπάτησαν στους δρόμους της Αθήνας και φωτογράφησαν τους τοίχους που είχαν κάτι να πουν. Αυτή ήταν και η αφορμή για την συνεργασία τους  με  τον συγγραφέα Γιώργο Λεμπέση και τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Λεμπέση. Σ’ αυτήν την παράσταση τα συνθήματα στους τοίχους μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε μία μορφή τέχνης, σε ποίηση, και εν τέλει σε έναν τρόπο αληθινής έκφρασης που μας αφορά όλους. Μια ενδιαφέρουσα μίξη πρόζας και live μουσικής από το συγκρότημα Τρίφωνο, που έρχεται με σκοπό να δώσει μια άλλη οπτική για την καθημερινότητα, και τον τρόπο έκφρασης των πολιτών μέσα από την τέχνη όπου κι αν την συναντάμε.
Αξίζει να σημειωθεί πως την φετινή χρονιά ένας αέρας ανανέωσης και ενέργειας φαίνεται να έχει φυσήξει στο συγκρότημα Τρίφωνο και σε ένα βαθμό μπορεί κανείς να πει πως οφείλεται στο νέο μέλος του συγκροτήματος, τον Γιώργο Περαντάκο. Στις δύο πρώτες παραστάσεις, καλεσμένη τους είναι η Λιάνα Κανέλλη. Ο επόμενος καλεσμένος που θα βρεθεί μαζί τους επι σκηνής…  ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ημέρες Παραστάσεων : Κάθε Σάββατο για 6 εβδομάδες
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Doors open: 22.30
Ώρα έναρξης: 23.30
Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Φωτογραφίες, video: Γιώτα Παπαβασιλείου

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το γιαούρτι, που μια μέρα πριν από το ευρώ, έκανε 48 δραχμές και μια μέρα μετά τριακόσιες πενήντα – σε δραχμές – εμείς το φάγαμε αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο γιαούρτι ήταν, ίσως και χειρότερο, αλλά εμείς το πληρώσαμε χωρίς να πούμε λέξη. Δηλαδή ως λαός είμαστε πολύ του γιαουρτιού.
Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/10/1937 Γεννήθηκε ο συνθέτης Μάνος Λοίζος
23/10/1925 Γεννήθηκε στην Ξάνθη ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις

ΤΥΧΑΙΑ TAGS