140 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Χρύσα Σωφρονά

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου, η παρουσίαση του βιβλίου-cd του Λάρκου Λάρκου «Το πρώτο ‘δώ βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει». Το cd περιλαμβάνει ποίηση του Κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη (1849-1917) μελοποιημένη από τον Κύπριο συνθέτη Λάρκο Λάρκου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, ξεκινώντας με στίχους από ποιήματα του Βασίλη Μιχαηλίδη και του Διονυσίου Σολωμού και τόνισε τη σπουδαιότητα της προσπάθειας του Λ. Λάρκου να προσθέσει στην ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη τα φτερά της μουσικής, αναδεικνύοντας την ποίηση.
Στη συνέχεια, ο φιλόλογος και μελετητής του έργου του Βασίλη Μιχαηλίδη, Κυριάκος Ιωάννου, παρουσίασε και ανέλυσε συνοπτικά τα ποιήματα που περιλαμβάνονται στο cd, ενώ πρόσθεσε πως ο Λάρκος Λάρκου μέσα από τη μελοποίηση των ποιημάτων κατάφερε να επαναφέρει τον Β. Μιχαηλίδη στο προσκήνιο «ανανεωμένο», εντάσσοντάς τον στη σύγχρονη εποχή.  
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν αποσπάσματα από την πορεία των ηχογραφήσεων και μερικά από τα τραγούδια του cd. Συμμετείχαν επίσης με αφηγήσεις η ηθοποιός Εβελίνα Αραπίδη και ο δημοσιογράφος και ποιητής Ρήσος Χαραλαμπίδης. Μερικά από τα τραγούδια του cd παρουσίασαν ζωντανά ο Λάρκος Λάρκου στο τραγούδι και το λαούτο, ο 15χρονος Μωυσής Παπαμωυσέως στο βιολί και το τραγούδι, καθώς και ο Βασίλης Λέκκας, ο οποίος ερμήνευσε το «Μακράν σου».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης και οι καλλιτέχνες Μιχάλης Βιολάρης και Γιώργος Νταλάρας.
---


  Get Adobe Flash player
 
 

Get Adobe Flash playerGet Adobe Flash player


 

  
  
  
  
 

 


Φωτογραφίες: Χρύσα Σωφρονά

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Θα ’ρθει η μέρα που η νέα φτώχεια θα εκδικηθεί πολύ σκληρά τους άθλιους τραπεζίτες. Για τη μέρα αυτή τραγουδώ πάντα.
Μανώλης Μητσιάς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/11/1944 Γεννήθηκε στη Λευκάδα η μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα
19/11/1959 Γεννήθηκε ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS