121 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Ιωάννα Φατιόνα Χύζμο

Οι Minor Project εμφανίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο και παρουσίασαν το live «In Colors» στον Ιανό. Έναν δίσκο, που έχει κυκλοφορήσει λίγους μήνες πριν και που τα τραγούδια του και η μουσική του έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί, πράγμα που φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου στην παρουσίασή του στην αίθουσα του Ιανού.  Το κλίμα ήταν ευχάριστο και φιλικό και οι Minor Project και όσοι παραβρέθηκαν έγιναν μια μεγάλη παρέα.
Τα τραγούδια που ακούστηκαν είναι εκείνα που συνθέτουν τον δίσκο με κάποιες διασκευές, με τον γνωστό αγγλόφωνο στίχο που, όμως ,ακούγεται εξαιρετικά οικείος στο ελληνικό κοινό. Με την συμμετοχή και την συμπαράσταση του Στάθη Δρογώση, που στάθηκε αρωγός στην δημιουργία του δίσκου και της Μαριέττας Φαφούτη, η οποία με την ξεχωριστή της παρουσία συνέχισε το ήδη υπάρχον ευχάριστο κλίμα, ερμηνεύοντας εκτός από το «Fairytail» και το απροβάριστο «Ι Τry» με την συνοδεία του Αντώνη Σουσάμογλου. Τέλος, ο Αντώνης Σουσάμογλου που τους συντρόφεψε με το βιολί του, συνέθεσαν ένα πραγματικά όμορφο βράδυ και μια πολύ καλή παρουσίαση.
Με διασκευές από την Μαρία Πολυδούρη που συνοδεύτηκε με την απαγγελία του γράμματος προς τον Κρυωτάκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Βασιλικό και πάει λέγοντας... ολοκληρώθηκε μια κλασική σύνθεση με ποιότητα στον ήχο, μοντέρνα παρουσίαση και μεταδοτικότητα από την νέα γενιά που αποτελεί τους Minor Project δηλαδή τους:  Ευστάθιος Χρυσοβαλάντης Δράκος,  Γιώργος Κολοκυθάς,  Βίκτωρας Φορλίδας,  Αλέξανδρος Μπαλτάς και  Μαρία Καρέτσου.
Την οργάνωση της βραδιάς ανέλαβε η Νάντια Σουφλή, την οποία δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν, καθώς και όλους τους παράγοντες και συντελεστές που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο.

 

  
  
  
  


Φωτογραφίες: Ιωάννα Φατιόνα Χύζμο

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Χτύπος γλυκόλαλης καμπάνας, μια πασχαλιά που κουβαλά μαζί της και το αεράκι του Επιτάφιου είναι για τους Έλληνες ο Πάριος. Μια ηχώ από τις γυναίκες που αγάπησε. Ένα φωτόδεντρο στην αυλή του ελληνικού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο πως από πολύ νωρίς ο Καζαντζίδης μου είχε εμπιστευτεί ότι αυτόν θαύμαζε περισσότερο από τη γενιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι Φλέρυ Νταντωνάκη, η μεγαλύτερα για μένα Ελληνίδα τραγουδίστρια, τρελαινόταν με τον Πάριο
Γιώργος Λιάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/11/1944 Γεννήθηκε στη Λευκάδα η μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα
19/11/1959 Γεννήθηκε ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης