123 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Το Σάββατο 9 Μαρτίου ο Ορφέας βρέθηκε στη μουσική σκηνή Ρυθμός Stage σε μία βραδιά με ερμηνεύτρια την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά στα πλήκτρα. Το σχήμα πλαισιωνόταν από τρεις μουσικούς στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα και έναν ντράμερ.
Η ερμηνεύτρια ξεκίνησε με ένα χαιρετισμό προς το κοινό αναφέροντας πως πλέον δοκιμάζει και δικούς της στίχους και συνθέσεις. Μία μεστή φωνή που εξαπλώθηκε στον χώρο με όμορφα τραγούδια στο πρώτο μέρος, όπως το «Μα στιγμές» χαρίζοντας συγκίνηση και ακολούθησε το παραδοσιακό «Της Νάουσας το Κάστρο». Αμέσως μετά το κοινό μεταφέρθηκε χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 1987 όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το «Σώπα κι άκουσε». Αυτό που επίσης δεν έλειπε από τη βραδιά ήταν το ροκ στυλ που φάνηκε έντονα στο τραγούδι «Αλλάζει κάθε που βραδιάζει». Ο Κώστας Λειβαδάς συνόδεψε την Ελένη Τσαλιγοπούλου στα πλήκτρα στα γνωστά τραγούδια «Πιάσε με» και «Εγώ σ 'αγάπησα εδώ».
Φυσικά παρουσιάστηκε και το νέο τραγούδι «Των φίλων τα σπίτια» που περιέχει εκπληκτικούς στίχους και αφιερώθηκε από την ερμηνεύτρια στον Γιώργο Ανδρέου που βρισκόταν ως θαμώνας αυτή τη βραδιά. Ανάμεσα στο κοινό επίσης και ο Οδυσσέας Ιωάννου που εισέπραξε αφιέρωση από τον Κώστα Λειβάδα σε τραγούδι του Τάσου Λειβαδίτη.
Στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν λαϊκά και παλιά τραγούδια όπως το «Έλα πάρε μου τη λύπη» το «Ξύπνα αγάπη μου» κ.ά. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου κατάφερε να ερμηνεύσει μόνη με τη συνοδεία των πλήκτρων το «Αργοσβήνεις μόνη» και το «Aσπρο μου τριανταφυλλάκι» δεχόμενη το χειροκρότημα του κοινού και αντίστοιχα ο Κώστας Λειβαδάς την «Αρχόντισσα» με τη συνοδεία του κοινού και την ενθάρρυνση της ερμηνεύτριας.
Εντυπωσιακή στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η τραγουδίστρια ερμήνευσε την «Παξιμαδοκλέφτρα» κατέβηκε από την σκηνή και πραγματικά γύρω από τα τραπέζια άρχισε να χορεύει ενθουσιάζοντας ακόμη περισσότερο τους θαμώνες.
Ένα πρόγραμμα με ανάμειξη έντεχνου, λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού από μία ερμηνεύτρια που με τα παιχνιδίσματα της φωνής της και της κινήσεις της που ξεδιπλώνονταν πάνω στη σκηνή χάρισε ζωντάνια και πολύ κέφι.

 

  
  

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

 

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Θα ’ρθει η μέρα που η νέα φτώχεια θα εκδικηθεί πολύ σκληρά τους άθλιους τραπεζίτες. Για τη μέρα αυτή τραγουδώ πάντα.
Μανώλης Μητσιάς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS