124 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
12.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κέλλυ Γκούνη

Η Γεωργία Νταγάκη με τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της έδωσε το παρών στο πολυχώρο «Χυτήριο», την Τρίτη 23/4, έχοντας συνοδοιπόρο στο μουσικό αυτό ταξίδι τον Δημήτρη Λάππα. Η κρητική λύρα και η κιθάρα επί σκηνής προσέλκυσαν αρκετό κόσμο που έσπευσαν να παρακολουθήσουν αυτή την δυαδική μουσική σύμπραξη.
Η παράσταση ξεκινά με τον Δημήτρη Λάππα να προϊδεάζει, μουσικά, το κοινό για την εξέλιξη της βραδιάς με αυτοσχεδιασμό όπου θα ακολουθηθεί από την λύρα της Γεωργίας Νταγάκη η οποία θα ερμηνεύσει το ποίημα του Κωστή Παλαμά « O Σάτυρος». Η Γεωργία Νταγάκη,  έχοντας ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό, με εμφανίσεις δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες όπως  τον Ορφέα Περίδη, τον Βασίλη Λέκκα, τον Γιάννη Σπάθα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου – ο οποίος παρευρέθηκε στην μουσική παράσταση – κ.α, ήρθε να μας αποδείξει ότι η κρητική λύρα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής παράδοσης και ένα μουσικό όργανο που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα είδη μουσικής αρκεί να παραμένει ζωντανό το άρτιο μουσικό χαρακτήρα που έχει. Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά φιλόξενη και ζεστή, απόρροια της μουσικής αρμονίας που υπήρχε από τους δύο μουσικούς που συνευρέθηκαν επί σκηνής.
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Δημήτρης Λάππας θα συνεχίσουν το ταξίδι τους επισκέπτοντας πολλές ελληνικές πόλεις όπως τα Μάλγαρα, την Θεσσαλονίκη και το Αίγιο. Κοινή συνιστώσα, η κρητική λύρα η οποία σε συνδυασμό με του ήχους της κιθάρας δημιουργεί μια έντονη εναλλαγή λυρικότητας και έντονου ρυθμού.

 

  
  
  
  


Φωτογραφίες: Κέλλυ Γκούνη

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

12/11/1979 Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Πυθαγόρας (Παπασταματίου)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS