95 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ


«Τα ταλαντούχα παιδιά των ΜΕΓΑΛΩΝ» στο ΕΝ ΜΟΣΧΑΤΩ

Ρεπορτάζ: Μαρία Φιλιππάκη

«Τα παιδιά των ΜΕΓΑΛΩΝ» δεξιοτεχνών του μπουζουκιού, Δημήτρη Μαργιολά, Βαγγέλη Κορακάκη και Ανδρέα Ξηντάρη, συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 13/11, στο «ΕΝ ΜΟΣΧΑΤΩ», σε μία μουσική βραδιά – φόρο τιμής στο αυθεντικό, λαϊκό τραγούδι και στο μουσικό όργανο – σήμα κατατεθέν  του, το μπουζούκι.
Αν και το νεανικό, ταλαντούχο «κουαρτέτο» δεν συμπληρώθηκε λόγω της απουσίας – εξαιτίας προβλημάτων υγείας - ενός εκ των ελπιδοφόρων ερμηνευτών της γενιάς του, του Θωμά Στεργίου, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Βασίλης Κορακάκης και ο Αντώνης Ξηντάρης – ο καθένας αφήνοντας το προσωπικό του στίγμα - δημιούργησαν μια βραδιά, από την αρχή έως το τέλος της πετυχημένη!
Η Σαββέρια με ερμηνείες ώριμες και βαθειά λαϊκές, ο Βασίλης με τα μουσικά του «τσαλίμια» και τη σωστή, λαϊκή φωνή του και ο Αντώνης με την χαρακτηριστική, ρεμπέτικη, χροιά του, έδωσαν τη δική τους νότα, σε ένα μουσικό πρόγραμμα με γνωστά και «άγνωστα» κομμάτια και δημιουργίες – σταθμούς του λαϊκού είδους, άλλοτε συγκινώντας και άλλοτε ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους.
Μια αναπάντεχα – μιας και είναι σπάνιο - «δεμένη», μουσική παρέα, που εξέπληξε ευχάριστα τόσο με την επιλογή και τη σειρά των τραγουδιών, όσο και με την απόδοσή τους, ενώ κρίνοντας από το αποτέλεσμα, προσωπικά τουλάχιστον, αναμένεται επόμενη σύμπραξή τους.

 

  
  
 

 
 

 


Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Δεν έχει τοίχους η χαρά δεν έχει χώρισμα η αγάπη.
Γιάννης Ρίτσος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS