118 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Η Μάρθα Μεναχέμ στο «Half Note»:  ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Σε έναν από τους πιο ωραίους  χώρους, το «Half Note», βρέθηκε την Παρασκευή(29/11) ο «Ορφέας». Οικοδέσποινα του προγράμματος ήταν η τραγουδοποιός Μάρθα Μεναχέμ με καλεσμένους της νέους ερμηνευτές, την Μυρτώ Ναούμ, τον Ισίδωρο Πάτερο, τον Μιχάλη Κοτσωγιάννη και τον Θανάση Σκαριώτη. Φιλική Συμμετοχή είχε η ταλαντούχα και καλή φίλη της Μάρθας, η Άννα Μπουρμά, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, γνωστό συνθέτη Τάκη Μπουρμά.
  Η Μάρθα Μεναχέμ υποδέχτηκε το κοινό με την «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» του Δημήτρη Λάγιου και συνέχισε με το μελοποιημένο από την ίδια ποίημα, το «Λιβελόγραμμα» του Κώστα Τριπολίτη. Τη σκυτάλη ανέλαβαν οι συνδαιτυμόνες της, Ισίδωρος Πάτερος ο οποίος με το ούτι του ερμήνευσε τραγούδια όπως  το «Σαν το Μετανάστη» του Ζουλφί Λιβανελί, Μυρτώ Ναούμ, η οποία με τη σπουδαία φωνή της ερμήνευσε ανάμεσα στο υπόλοιπα το «Απλό παιδί» ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Μιχάλη Κοτσωγιάννη, νέο ερμηνευτή και μαθητή της Μάρθας, που ερμήνευσε μεταξύ άλλων το «Επήγα» του Κωνσταντίνου Καβάφη και τον Θανάση Σκαριώτη, ερμηνευτή με επικοινωνιακό χαρακτήρα, ο οποίος ερμήνευσε συνοδευόμενος από το πιάνο που έπαιζε ο Νεοκλής Νεοφυτίδης το «Φέρτε μου τη Θάλασσα» του Μίκη Θεοδωράκη.
Το πρόγραμμα εναλλάσσονταν ανάμεσα στους νέους καλλιτέχνες και με άλλα τραγούδια, όπως «Ποιος τη ζωή μου» του Μίκη Θεοδωράκη & «Εσείς στεριές και θάλασσες» του Δημήτρη Λάγιου.
  Πάνω στη σκηνή ανέβηκε και η Άννα Μπουρμά μαζί τον πατέρα της Τάκη Μπουρμά, για να παρουσιάσει τις δικές της επιτυχίες από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, «Τα ρόδα της Αυλής», όπως τα «Μακρινά Αστέρια», «Πέφτει στην Πόλη βροχή», «Ονειροπόλος», «Υπάρχουν Στιγμές», δίνοντας μια ξεχωριστή νότα με την παρουσία της.
  Το πρόγραμμα κύλησε μέχρι το τέλος στο ίδιο ύφος, με τους νέους ερμηνευτές να βάζουν τα δυνατά τους και να αναδεικνύουν το ταλέντο τους. Ξεχωριστές στιγμές ήταν, όταν oι τέσσερεις φιλοξενούμενοι Μυρτώ Ναούμ, Θανάσης Σκαριώτης, Μιχάλης Κοτσωγιάννης και Ισίδωρος Πάτερος ερμήνευσαν το «Της αγάπης αίματα», του Μίκη Θεοδωράκη και όταν ο Θανάσης Σκαριώτης ερμήνευσε a capella «Το όνειρο του πολεμιστή» του Δημήτρη Υφαντή. Εκπληκτική ήταν και η ερμηνεία της Μυρτώς Ναούμ στο «Εγώ σαν πόλη αφήνομαι» του Μάνου Λοΐζου.

  
  
  
  
  
  

Η Μάρθα Μεναχέμ παρουσίασε το τραγούδι «Καφέ Αμάν», σε στίχους Ηλία Κατσούλη, από το νέο της δίσκο που θα κυκλοφορήσει προσεχώς. Η Άννα Μπουρμά ερμήνευσε το «ντε σε βο», επίσης νέο τραγούδι σε στίχους του Μιχάλη Γκανά.
  Ανάμεσα στο κοινό παραβρέθηκε, ως θαμώνας, και η εξαίρετη Ελένη Βιτάλη, η οποία, έπειτα από πρόσκληση της Μεναχέμ, ανέβηκε πάνω στη σκηνή. Η καλλιτέχνιδα αν και απλά ντυμένη, είχε την παρουσία η οποία της προσέδιδε το χαρακτηριστικό της μεγάλης ερμηνεύτριας. Μαζί με την Μάρθα Μεναχέμ, η οποία δέχτηκε τις φιλοφρονήσεις από την σύμφωνα με εκείνη "ιέρεια" του ελληνικού τραγουδιού, ερμήνευσε το «Όταν σημάνει η ώρα» του Άκη Πάνου. Το κοινό φυσικά ανταπέδωσε με ζεστό χειροκρότημα.
   Η οικοδέσποινα  Μάρθα Μεναχέμ, παρότρυνε να ανέβει στη σκηνή και μια ομάδα νεαρών ατόμων, τον Τάσο Περόγλου, τη Βασιλεία Περόγλου, την Άννα - Μαρία Νικολαίδου, τη Χαρούλα Νικολαίδου και τη Φαία Σταϊνερ, για να ερμηνεύσουν το «Κάποιος γιορτάζει». Την ομάδα των νεαρών αυτών ατόμων τη συναντάμε στο  «STARWALKERS NEW GENERATION», έναν νεανικό ιντερνετικό σταθμό.
     Τέλος το πρόγραμμα έκλεισε με τραγούδια όπως το «Ποδήλατο», προς τιμήν της Ελένης Βιτάλη, τη «Σύγκρουση», «Κείνο που με τρώει», «Μην απελπίζεσαι» & «Χαράματα η ώρα τρεις». Πρόγραμμα που διατήρησε την ποιότητα του στίχου και την μουσική μέχρι το τέλος.
    Ανάμεσα στους θαμώνες, διακρίναμε επίσης και τον Γιώργο Ναούμ, πατέρα της Μυρτώς, και τον Δώρο Δημοσθένους, ο οποίος συνεχάρη τους ερμηνευτές.

 


   *Φωτογραφίες : Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Είμαστε κάτι ξεχαρβαλωμένες κιθάρες.
Κώστας Καρυωτάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων