133 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

«Ήρθε η ώρα» για τους Ο.Μ.Ν.Ι.Α

Μουσικά ρεπορτάζ


«Ήρθε η ώρα» για τους Ο.Μ.Ν.Ι.Α

Ρεπορτάζ: Μαρία Φιλιππάκη

Λίγο καιρό μετά την παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ «Ήρθε η ώρα», την Παρασκευή 4/4, εμφανίστηκαν στη σκηνή της «Αρχιτεκτονικής» οι Ο.Μ.Ν.Ι.Α – με τον Αλέξανδρο Θεοδωρή στο τραγούδι και την ακουστική κιθάρα,  τον Δημήτρη Χαρίλα στα τύμπανα, τον Χρήστο Πούλια στα πλήκτρα, τον Φώτη Κασιμάτη στο μπάσο και τη σύνθεση των τραγουδιών των Ο.Μ.Ν.Ι.Α και τον Νικόλα Κολοκοτρώνη να υπογράφει τους στίχους τους.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η συμπαθητική, νεαρή τραγουδοποιός Μαρία Μαθιουδάκη, με δημιουργίες της που ανήκουν στον προσωπικό της δίσκο «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Τη σκυτάλη, στη συνέχεια, παρέδωσε στο δισκογραφικά πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα που παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα άρτιο, ευχάριστο και δυναμικό, με «πρόλογο» και «επίλογο» του, τα τραγούδια του «Ήρθε η ώρα» και «κυρίως θέμα» διασκευές ελληνικών και ξένων δημιουργιών. Τα «Πούλα με», «Knockin’ on heaven’s door», «Καληνύχτα Αμαλία» και «Today» συνδυάστηκαν σε μια βραδιά που κυριάρχησε ο ρυθμός και η αλληλεπίδραση μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού.

Εν κατακλείδι, σε αυτή τους την εμφάνιση οι Ο.Μ.Ν.Ι.Α έδειξαν πως διαθέτουν τα εφόδια, τόσο επί σκηνής, όσο και στο κομμάτι της δημιουργίας, χαρίζοντας μία εμφάνιση που μεταξύ άλλων άφησε μία γεύση αισιοδοξίας, με χαρακτηριστικά τα λόγια του Αλέξανδρου Θεοδωρή: «Ήρθε η ώρα να μην ακούμε, να μην βλέπουμε, να αισθανόμαστε και να πιστεύουμε σε αυτό».

  
  
  
  
  

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρής και ο Νικόλας Κολοκοτρώνης μίλησαν αποκλειστικά στον ΟΡΦΕΑ


Ξεκινήσατε πριν από δεκαπέντε χρόνια, πώς και αποφασίσατε σε αντικειμενικά δύσκολους καιρούς να βγάλετε έναν δίσκο και να κάνετε ένα βήμα σαν κι αυτό;

Νικόλας Κολοκοτρώνης: Αυτοί οι, κατά πολλούς, δύσκολοι καιροί, κατ’ εμέ, καιροί με δοκιμασίες και ευκαιρίες, προσφέρονται σε ανθρώπους όπως, πιστεύω, είμαστε εμείς,  που κοιτάνε μπροστά, δεν κοιτάνε πίσω. Θέλουν να κάνουν το ένα βήμα,  να χαράξουν καινούρια αφετηρία στη ζωή τους. Παρά τις φαινομενικές δυσκολίες ή και τις πραγματικές, εμείς κοιτάμε τα όνειρα μας να τα υλοποιούμε και είπαμε «γιατί όχι τώρα;». Άλλοι λένε «γιατί;», εμείς λέμε «γιατί όχι;».

Αλέξανδρος Θεοδωρής:  Κοίταξε, είτε ξεκινούσες πριν από 15 χρόνια, είτε ξεκινήσεις ακόμα και τώρα, ποτέ δεν ήταν εύκολο, για ένα συγκρότημα, να κάνει αίσθηση από την αρχή. Απλά έτυχε σε εμάς, πιστεύω, επειδή είχε ολοκληρωθεί μουσικά ένας κύκλος γενικά έξω, ξέρεις δισκογραφικά και τα λοιπά. Πιστεύω ότι ήταν η πιο κατάλληλη ευκαιρία και ίσως ήμασταν πολύ πιο ώριμοι απ’ ότι παλιότερα για να κάνουμε αυτό το βήμα.


Αυτή είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση σας μετά την παρουσίαση του δίσκου;


Αλέξανδρος Θ:
  Ναι, άλλο όμως η παρουσίαση και άλλο το να παίζεις σε συναυλία και είναι και αυτό που έλεγα και πριν στην σκηνή, ότι δηλαδή δεν έχουμε ακόμα την απόλυτη δισκογραφία, ώστε να παίζουμε μόνο δικά μας κομμάτια, οπότε παίζουμε και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Ήταν μια προσμονή όλο αυτό, το περιμέναμε όλοι, και ιδιαίτερα εγώ με τον Νικόλα, που μαζί ξεκινήσαμε την προσπάθεια από την αρχή, η οποία ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια – επειδή μίλησες για δύσκολους καιρούς, σε άλλους καιρούς μπορεί να γινόταν σε μισό χρόνο, εμείς κάναμε δυόμισι  χρόνια για να το ολοκληρώσουμε. Ήταν μια προσμονή όλο αυτό, και ο χώρος που είναι πάρα πολύ όμορφος, και ο κόσμος, τα πάντα.

Και ύστερα; Έχετε δρομολογήσει επόμενες εμφανίσεις; Επόμενα βήματα ίσως;


Αλέξανδρος Θ:
  Κοίταξε, ήδη τώρα που σου μιλάμε, υπάρχει άλλη μία πρόταση, από έναν άλλο χώρο εδώ στην Αθήνα και υπάρχουν και κάποιες προτάσεις, τις οποίες θα τις δούμε, γιατί ξέρεις πολλά μπορούν να λένε, το θέμα είναι τι ισχύει από αυτά που λένε, οι οποίοι μιλάνε για επαρχία, για Κρήτη και τα λοιπά. Ένα από τα πιο βασικά όμως πράγματα για εμάς, είναι να ξαναμπούμε στο studio για τη δεύτερη δουλειά, στην οποία ένα τραγούδι άκουσες πριν, το «Σε ψάχνω στα όνειρα». Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που υπάρχει είναι ότι ο Νικόλας είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι πηγή έμπνευσης, δηλαδή δεν ξέρω πόσα τραγούδια έχουμε «στο συρτάρι» αυτή τη στιγμή σε στίχους. Το θέμα είναι ότι για δύο δουλειές ακόμα, όχι ότι σταματάει, αλλά χωρίς να κάνουμε τίποτα, έχουμε υλικό. Για μας είναι βασικό αυτό, το να μπούμε στη δεύτερη δουλειά, γιατί η πρώτη, αν και δεν το περιμέναμε μέχρι στιγμής, πάει πάρα πολύ καλά, παίζεται και στα ραδιόφωνα, κάποια ραδιόφωνα μας δίνουν και σαν νούμερο ένα, αλλά από ‘κει και πέρα η μία δουλειά δεν κάνει ποτέ τη διαφορά. Η δεύτερη αρχίζει και σε καταξιώνει και η τρίτη είναι η ταυτότητά σου.


Είστε κι εσείς ένα κομμάτι του συγκροτήματος;


Αλέξανδρος Θ: Είναι, ναι, απλά είναι το «από κάτω» μας κομμάτι.

Είναι πραγματικά σπάνιο αυτό.


Αλέξανδρος Θ:  Εμείς και οι Led Zeppelin!

Νικόλας Κ: Εντάξει, όλοι Ο.Μ.Ν.Ι.Α είμαστε, αλλά σαν πυρήνας είμαστε ο Φώτης ο μπασίστας, ο Αλέξανδρος και εγώ.


Τέλος, που σας βρίσκουμε διαδικτυακά;

Αλέξανδρος Θ: Στο facebook μας βρίσκετε ως ΟΜΝΙΑ the band. Στο facebook, που μπαίνει όλος ο κόσμος πια, υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας, υπάρχει mail, υπάρχουν τα πάντα.


Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην πρώτη θέση της επικαιρότητας, όπως τον καιρό της χούντας. Με τη διαφορά ότι τότε ήταν όλοι μαζί μας, ήθελαν να μας βοηθήσουν. Τώρα είναι όλοι εναντίον μας
Νάνα Μούσχουρη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS