123 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ | ΟΛΑ

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ – ΟΛΑ

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη


Τα 45 χρόνια δισκογραφίας συμπληρώνει φέτος ο μεγάλος τραγουδιστής Γιάννης Πάριος. Με αυτή την αφορμή, εμφανίζεται σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο, το "Pantheon Theatre".

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο "ΟΛΑ". Ο Γιάννης Πάριος πραγματικά τα είπε όλα το βράδυ της Κυριακής 6 Απριλίου, σε μία παράσταση που η φαντασμαγορία ανήκε στην στεντόρεια φωνή του και την αστείρευτη δύναμή του πάνω στη σκηνή.

 Η έναρξη της παράστασης έγινε με το άνοιγμα της σκηνής, όπου παρουσιάστηκε η  ορχήστρα και η χορωδία αποτελούμενες συνολικά από 45 άτομα. Εκατέρωθεν της σκηνής βρίσκονταν δύο πιάνα και δύο ορχήστρες. Η μία είναι κλασσική και η δεύτερη λαϊκή. Ο συνδυασμός τους με τις φωνές των νεαρών της χορωδίας δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Άναμεσα στις επευφημίες του κοινού λοιπόν, εμφανίστηκε ο Γιάννης Πάριος, για να ξεκινήσει με το τραγούδι "Είν'αρρώστια τα τραγούδια". Ακολούθησαν τραγούδια όπως "Ανάθεμά σε", "Κάνε Λιγάκι υπομονή", γνωστές επιτυχίες όπως "Μου χεις κάνει τη ζωή μου κόλαση", "Τι θέλεις να κάνω", "Αν θυμηθείς το όνειρό μου". Εντυπωσιακό επίσης ήταν και το κλείσιμο του πρώτου μέρος με το τραγούδι "Ένα γράμμα" συνοδεία όλων των μελών που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή. Από τον ίδιο είχαμε και την αναγγελία του νέου του δίσκου, με δικούς του στίχους και μουσική, την Κυριακή του Θωμά, και την ερμηνεία των νέων του τραγουδιών "Όνειρα κάνω" και "Τελειώσαμε".

Το δεύτερο μέρος ήταν εξίσου προσελκυστικό με το πρώτο. Μαζί με τις γνωστές του επιτυχίες ερμήνευσε τα νησιώτικα τραγούδια όπως "Γιάντα", "Χορέψετε", "Ντάρι ντάρι" για να "μπερδέψει" μέρος του κοινού το οποίο άρχισε να χορεύει μπροστά από τις αμφιθεατρικές θέσεις του θεάτρου. Ακολούθησε το "Σαν τρελό φορτηγό" και με την προτροπή του να σηκωθεί το κοινό όρθιο ερμήνευσε με μοναδικό πάθος το "Αχ αγάπη".

Το πρόγραμμα ήταν σύμφωνα με τον ίδιο "Άναρχο". Δεν χρειάστηκε να μπει σε τάξη κάτα βάση χρονολογικής σειράς ή ύφους τραγουδιών. Αυτό απέκτησε ιδιαίτερη αξία, καθώς καθήλωνε το παρευρισκόμενο κοινό σε πρόγραμμα σχεδόν τριών ωρών με τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Να σημειωθεί επίσης πως αν και ο χώρος ήταν μεγάλος, ο αγαπημένος καλλιτέχνης κατάφερε να βρεθεί πολύ κοντά με το κοινό και να δημιουργηθεί αμεσότητα ανάμεσά τους.

Πάντως, ο Γιάννης Πάριος, αναμφίβολα, ανήκει στους τραγουδιστές της γεννιάς των μεγάλων καλλιτεχνών που άφησαν ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Και αυτό το απέδειξε περίτρανα για μία ακόμα φορά.

 

  
 

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Όταν ψήλωσαν τα σπίτια, χώρισαν κι οι άνθρωποι. Ξεχάσαμε τις ζωές μας. Φλυαρούσαμε μόνο για τις ζωές των άλλων. Πότε σε ρώτησαν «πως νιώθεις;». Μόνο ο γιατρός μου έκανε αυτήν την ερώτηση.
Χάρις Αλεξίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/10/1937 Γεννήθηκε ο συνθέτης Μάνος Λοίζος
23/10/1925 Γεννήθηκε στην Ξάνθη ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις

ΤΥΧΑΙΑ TAGS