146 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δώρα Παπαδοπούλου

Μην πετροβολείτε τον πολιτισμό

Η μουσική σήμερα

Δώρα Παπαδοπούλου

Έχουμε συνηθίσει να "πετροβολούμε" νοερά κατά παντός και αδιακρίτως. Όσο πιο δύσκολες γίνονται οι μέρες μας τόσο πιο εύκολα μας φταίνε όλοι και όλα. Κι επειδή οι άνθρωποι του πολιτισμού συνήθως δεν είναι αφανείς, ιδιαίτερα στο σκηνικό που δημιουργούν τα σύγχρονα media, συχνά μπαίνουν κι αυτοί στο στόχαστρο ενός ιδιότυπου λιθοβολισμού που ακόμη κι αν υποθέσουμε πως έχει κάποια βάση, δεν έχει όρια. Όμως φαίνεται πως στους καιρούς μας προχωρήσαμε ένα βήμα παραπάνω. Λιθοβολούμε τον πολιτισμό κατά κυριολεξία και όχι κατ΄επίφαση!
Χθες βράδυ, επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το τελευταίο διάστημα και τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας. Αυτή τη φορά, από τη μανία των "αγνώστων" που όλοι τους γνωρίζουν αλλά κανείς δεν τους συλλαμβάνει δεν κατάφερε να ξεφύγει το βιβλιοπωλείο του Ιανού στην οδό Σταδίου, έχοντας την τύχη που είχε το παράρτημα του "Χαμόγελου του παιδιού" ή το σπίτι του Κωστή Παλαμά στις προηγούμενες εξορμήσεις τους. Αυτοί οι πασίγνωστοι άγνωστοι είναι φανερό πως με τη φασίζουσα νοοτροπία που τους διακρίνει, καλά αγκιστρωμένη στο ψευδές σκηνικό αντίστασης στην αληθινά διεφθαρμένη εξουσία που κρύβεται πίσω και από τη σήψη της κοινωνίας και από τους ίδιους, βάζουν στόχο τον πολιτισμό, ως το τελευταίο προπύργιο της αλήθειας στην κοινωνίας μας. Με την εξουσία καλλιτεχνικότατα να "δημιουργεί" τις προϋποθέσεις και το σχέδιο και την αστυνομία θεατή μιας καλοστημένης παράστασης με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές, είναι φανερές και οι επιδιώξεις και τα κίνητρα όσων προχωρούν σε αυτές τις πράξεις. Πολλά τα ερωτήματα, πολλά τα δείγματα, ο καθένας με το δικό του νου ας κρίνει.
Επίθεση στον Ιανό
Επίθεση στον Ιανό
Επίθεση στον Ιανό
Επίθεση στον Ιανό
Επίθεση στον Ιανό
Επίθεση στον Ιανό
Επίθεση στον Ιανό
 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Εμένα δε με νοιάζει να μην έχω τίποτα, ίσα - ίσα μάλιστα, γιατί αλλιώς θα ντρεπόμουνα κιόλας.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/9/1949 Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης κλασικής μουσικής Νίκος Σκαλκώτας
19/9/1969 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης
20/9/1971 Πέθανε στην Αθήνα ο νομπελίστας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης (Γεώργιος Σεφεριάδης)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS