181 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Ορφέας

Η Μουσική Σύναξη στα χωριά του Ταϋγέτου, του τέως Δήμου Αλαγονίας (Αλαγονία, Αρτεμισία, Πηγές) θα γίνει από 8 έως 13 Ιουλίου όπου θα  πραγματοποιηθούν εργαστήρια λαϊκών και παραδοσιακών  οργάνων, τραγουδιού, ηχοληψίας και φωτισμού.  Παράλληλα θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια Μουσικοθεραπείας, performance και ένα εργαστήριο για την τέχνη της αφήγησης.  Στόχος αυτής της δράσης, η σύμπραξη μουσικών, τεχνικών, καλλιτεχνών, επιστημόνων και φίλων της μουσικής  καθώς και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Ταϋγέτου. Η πρώτη μας πειραματική «σύναξη» θα διαρκέσει μια εβδομάδα και στόχος μας τα επόμενα χρόνια αυτό το διάστημα να αυξηθεί  αγκαλιάζοντας και άλλα είδη μουσικής ώστε να επεκταθεί και σε άλλους χώρους πέραν της μουσικής (χορός, φωτογραφία κλπ.).  Ήδη αυτό το καλοκαίρι, εκτός από τα εργαστήρια μουσικών οργάνων,  τα βιωματικά εργαστήρια Μουσικοθεραπείας , αφήγησης , και performance που θα γίνουν δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε μουσικούς.
Η συνάντηση με καθηγητές και μαθητές θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 8/7 και τα μαθήματα θα αρχίσουν Σάββατο πρωί 9/7 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη το μεσημέρι 13/7.  Το ωράριο των μαθημάτων είναι 10.00-14.00 και 17.00-20.00. 
Τα μαθήματα θα ακολουθούν συναυλίες και δρώμενα απ' τους  καθηγητές και τους μαθητές αυτής της σύναξης. Αυτή η ενημέρωση αποσκοπεί στην εκδήλωση ενδιαφέροντος  για κάθε εργαστήριο γιατι αυτό θα καθορίσει και το τελικό πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, ως εκ τούτου θα τηρηθεί σειρά  προτεραιότητας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Κάθε μου λέξη μια σταγόνα αίμα.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS