145 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
21.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Μιχάλης Τσαντίλας

Οι Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος (ενορχήστρωση, programming, πλήκτρα), Δημήτρης Βόγλης (programming, πλήκτρα), Τάσος Δράμπαλης (ενορχήστρωση, τρομπέτα, κορνέτα, φιλικόρνο) και Αντώνης Ντόντος (άλτο και τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο), οι Stereomatic δηλαδή, μετά από τo ρεμιξάρισμα γνωστών τραγουδιών της εποχής του Νέου Κύματος με το οποίο μας συστήθηκαν το 2004, επανέρχονται για να κάνουν κάτι ανάλογο με επιτυχίες των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Στο Club Cosmopolitan περιλαμβάνονται 14 κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στο λεγόμενο ελαφρό τραγούδι, είτε σε remix πάνω στις αυθεντικές εκτελέσεις, είτε σε ολοκαίνουργιες διασκευές. Υπάρχουν επίσης κάποιες ξένες επιτυχίες της εποχής (Put The Blame On Mame, La Vie En Rose) καθώς και δύο εκτελέσεις στην «πολυφορεμένη» Μισυρλού.
Έχουμε να κάνουμε εδώ με μια ιδιαίτερα φροντισμένη παραγωγή. Πολύ καλός ήχος και ενορχηστρώσεις (με συμμετοχή εννέα ακόμα μουσικών πέραν των μελών του γκρουπ) που βοηθούν να ακούσει κανείς πολυακουσμένες επιτυχίες, όπως το Αν Σ’ Αρνηθώ του Πλέσσα, το Αλίμονο Σ’ Εσένα του Μουζάκη ή το Σ’ Το Λένε, Σ’ Το Λένε του Καπνίση, υπό τελείως διαφορετικό ηχητικό πρίσμα. Το όλο κλίμα κλίνει σαφώς προς μια νεο-τζαζ κατεύθυνση, με τα πνευστά και τα κρουστά να κυριαρχούν και τους ρυθμούς να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι. Εκτός από τις φωνές των αυθεντικών εκτελέσεων (Τζένη Βάνου, Αλέκα Κανελλίδου, Ζωζώ Σαπουντζάκη κ.ά.) συμμετέχουν ερμηνευτικά και οι Μαρίνα Σκιαδαρέση και Πολύμνια.

Θα περάσετε σίγουρα καλά ακούγοντας τον δίσκο αυτό, είτε στο σπίτι σας, κάποιο καλοκαιρινό απόγευμα, είτε σε κάποιο κλαμπ με το ποτό σας ανά χείρας (με τη δεύτερη περίσταση να ήταν μάλλον περισσότερο στο μυαλό του γκρουπ). Επίσης, ίσως κάποιοι νεότεροι να βρουν εδώ την άκρη του νήματος για να ανακαλύψουν μερικά από τα τραγούδια μιας πολύ μακρινής γι’ αυτούς εποχής (αν και η απουσία πληροφοριών για τις πρώτες εκτελέσεις θα τους δυσκολέψει ομολογουμένως). Το ζήτημα όμως είναι ότι, κάποιος με περισσότερες απαιτήσεις, δύσκολα θα βρει σε αυτό το cd κάτι που θα τον κρατήσει περισσότερο από μερικές ακροάσεις καθώς απουσιάζει οποιοδήποτε βαθύτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον από το όλο εγχείρημα. Αν πάντως δεν ανήκετε σε αυτούς τους τελευταίους, πλησιάστε άφοβα.
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άλογα περήφανα οι επιθυμίες μου γονάτισαν κάθισαν χάμω.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/11/1934 Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης η τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου
22/11/1997 Ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράφει την παραχώρηση του αρχείου του στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

ΤΥΧΑΙΑ TAGS