86 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Ελεύθερος σκοπευτής

Τάσος Π. Καραντής

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Γράφει ο : Τάσος Π. Καραντής


«Το χωρίς ιστορικό προηγούμενο στα διεθνή χρονικά χθεσινό τηλεοπτικό πραξικόπημα, ξεπερνάει κατά πολύ το ήδη σοβαρότατο σε σημασία κλείσιμο όλων των σταθμών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αγγίζει την ίδια την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρώτον, γιατί ελήφθη με βάση μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, απ’ αυτές που λαμβάνονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και τέτοια σίγουρα δεν ήταν η όποια κατάσταση στην ΕΡΤ. Και δεύτερον γιατί η ΝΔ δεν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει ένα τέτοιο μέτρο, την στιγμή που δημοσίως διαφωνούν οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι. Το κλείσιμο της ΕΡΤ παραβιάζει τον πλέον θεμελιώδη κανόνα της δημοκρατίας περί πλειοψηφίας και μειοψηφίας, και από αυτήν την άποψη συνιστά σαφέστατη αντιδημοκρατική εκτροπή.»(βλ. Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή | Facebook).

Μέσα σε μια παράγραφο, γράφτηκε όλη – επί της ουσίας, αλλά και συνταγματική/νομική αλήθεια – του θέματος, που συγκλονίζει τις τελευταίες μέρες την Ελλάδα κι αποτελεί άλλη μια «σφαίρα στην(κοινοβουλευτική) δημοκρατία»!

Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες αντέδρασαν(λεκτικά, εγγράφως, με απεργίες, με συγκεντρώσεις, συναυλίες συμπαράστασης κλπ.). Πολλοί, επίσης, από τον κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων, έστειλαν, στα ΜΜΕ, δηλώσεις διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ. Σταχυολογώ(όχι σχολαστικά, φυσικά, γιατί θα ήταν μακρύς ο κατάλογος) τις δηλώσεις, που στάλθηκαν και στον «ΟΡΦΕΑ». Σημασία έχει ότι σχεδόν όλοι οι ευαισθητοποιημένοι κοινωνικά και πολιτικά καλλιτέχνες(μένω σ’ αυτούς, ως μουσικό περιοδικό που είμαστε) μίλησαν :

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για τις ΔΕΚΟ και την ΕΡΤ

Ενώ ακόμα και το ΔΝΤ καταγγέλλει την καταστροφική πολιτική της Τρόικα σε βάρος του Λαού μας, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να πειθαρχεί στις εντολές της, που τώρα περνούν στη φάση της εξόντωσης των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ πετώντας στους δρόμους χιλιάδες οικογένειες.

Νομίζω ότι το ποτήρι της οργής έχει πια ξεχειλίσει και ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει σαν ένας άνθρωπος να πούνε ένα βροντερό ΟΧΙ σ' αυτή την ανελέητη επίθεση.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, λόγω και της θητείας μου στα Μουσικά Σύνολά της, έχω ιδιαίτερους λόγους να δηλώσω ότι στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων με όσες ηθικές δυνάμεις διαθέτω.

Αθήνα, 11.6.2013

Μίκης Θεοδωράκης»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

«Δήλωση ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Λουκέτο στην ΕΡΤ; Η απόφαση είναι απαράδεκτη, ύποπτη και προβοκατόρικη. Πως είναι δυνατόν να μας πείσουν ότι ο μόνος τρόπος για την εξυγίανση και την αναβάθμιση της ΕΡΤ, είναι το λουκέτο! Και όχι ο σωστός σχεδιασμός και η αξιοκρατία; Πως μπορεί να εφαρμόζεται η λογική του «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι»; Στο κάτω -  κάτω η ΕΡΤ, έστω και με δυσκολίες, ήταν πάντα ο «δικός μας» χώρος, η έκφραση της καλής μουσικής και του άξιου λόγου. Την ώρα της κρίσης αυτόν το δίαυλο δεν τον κλείνεις και μάλιστα με αυτό τον προκλητικό τρόπο. Σε ποια δημοκρατία έχει ξανασυμβεί αυτό;

Γιώργος Νταλάρας»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Δήλωση Γιάννη Κότσιρα για την ΕΡΤ


«Ανόητε χαιρέκακε...
Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.
Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.
Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4? το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.
Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ.
Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν.
Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό.
Γιατί να το πληρώνω λοιπόν;
Και το Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε.
Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω.
Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη;
Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ.
Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ.
Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν.
Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου.
Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών;
Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο;
Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν.
Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ.
Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα.
Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα. Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι.
Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.
Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.
Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία,
οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.
Κι εσύ χαίρεσαι...
Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου.
Και να μην παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς.
Ούτε καν να διαμαρτυρηθείς.
Γιατί δε θα αφορά εμένα η απόλυσή σου.
Δε θα αφορά εμένα η εξόντωσή σου.
Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ.
Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια.
Είναι αδιανόητη αυτή η χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών!
Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την δική σου εξόντωση.
Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου.
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους.
Τους άνεργους, τους άστεγους.
Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου.
Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια...
Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις...
Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.
Ανόητε χαιρέκακε!»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ

 «Υπέρ της ΕΡΤ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Αντώνη Σαμαρά.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Να παραδώσετε 2900 εργαζόμενους στην κρεματόρια της Τρόικας.
Να κόψετε το δικαίωμα των Ελλήνων στην έγκυρη ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και την επιμόρφωση. Να κόψετε το νήμα που συνδέει τους Έλληνες με το παρελθόν τους και τις τάσεις της εποχής τους. Να παραδώσετε τους ακροατές και τους τηλεθεατές στην τουρκική γλώσσα και προπαγάνδα, στα πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, σκυλάδικα και κάθε μορφής –άδικα. Να τους κόψετε το ψωμί, την ιστορία και το όνειρο, το λόγο, το έργο και το νόημα.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Αφού την απαξίωσαν όλοι οι πολύχρωμοι παπαγάλοι του συστήματος.
Αφού την παρέδωσαν βορά στα μικροπολιτικά παιχνίδια των κομμάτων.
Αφού τη συκοφάντησαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εξουσίας.
Κύριε Πρωθυπουργέ, να κλείσετε την ΕΡΤ.
Και να πάρετε την ευθύνη. Γιατί εσείς έχετε την ευθύνη.
Ούτε ο καημένος ο Βενιζέλος που κατοικεί στο χρόνο που του παραχωρεί το Mega Channel και νομίζει ότι έχει κόμμα και ελπίζει. Ούτε ο καημένος ο Κουβέλης που προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί από τη συμμετοχή του στην εξουσία. Ο ταλαίπωρος ο Κουβέλης που έχει για αρχάγγελο τη Ρεπούση που μας βλέπει σαν μπαμπουίνους και παρακολουθεί τη συμπεριφορά μας, χωρίς να γνωρίζει η δυστυχισμένη ότι εμείς παρακολουθούμε τη συμπεριφορά της και λέμε στα παιδιά μας τι να αποφύγουν.
Δεν έχουν αυτοί την ευθύνη κύριε.
Την έχετε εσείς.
Κλείστε την ΕΡΤ.
Σας βλέπουν ο Σπυρομήλιος, ο Μυριβήλης, ο Χατζιδάκις, ο Χορν. Όλοι εκείνοι οι λαμπεροί Έλληνες που προφανώς εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα τον ελάχιστο.
Κλείστε την ΕΡΤ.
Αλλά ποτέ μην ξαναχρησιμοποιήσετε στις δημόσιες εμφανίσεις σας τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη – πρώην Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μολονότι επικαλείστε τη γνωριμία σας μαζί του και βάζετε σε περίοπτη θέση τη φωτογραφία σας μαζί του, δεν τον γνωρίζατε.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Και να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς μιας μεγάλης και λαμπερής γυναίκας που με μεγάλωσε, της Πηνελόπης Δέλτα.
Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.
Να έχετε το προνόμιο ότι είστε ο Έλλην Πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων και την προοπτική τους στο μέλλον. Να έχετε την τιμή ότι παραδώσατε τους θεατές και τους ακροατές στη λήθη και στις επιλογές των εμπόρων.
Να ανατινάξετε την ΕΡΤ, κύριε.
Ό,τι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τον πρώτο πομπό της Ραδιοφωνίας στα Λιόσια να το κάνετε εσείς.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Σας θυμάμαι που τοποθετούσατε ένα μαρμάρινο κεφάλι στο Μουσείο της Ακροπόλεως κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Και σας απαθανάτιζαν οι κάμερες. Την ώρα που θα κόβετε το κεφάλι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης να φωνάξετε και πάλι τις κάμερες. Να μείνει στην ιστορία ο αποκεφαλισμός της πρόσφατης ιστορίας του τόπου και της μόνης πηγής πολιτισμού στα ΜΜΕ.
Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.
Γιατί δεν υπάρχει κανείς να σας φέρει αντίρρηση. Σήμερα έπρεπε όλοι οι λογοτέχνες, οι συνθέτες, οι ζωγράφοι, οι μουσικοί, όλοι οι καλλιτέχνες, να είναι στην ΕΡΤ. Και να φωνάζουν. Να κλειστούν μέσα και να την κάνουν «Κούγκι». Για να αντισταθούν και να πάει η ζωή μπροστά.
Κλείστε την, κύριε. Κανείς δεν θα αντιδράσει. Θα διοχετεύσετε και την είδηση ότι ο καταναλωτής γλιτώνει 50 ευρώ το χρόνο και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Την καταστροφή κανείς δεν θα την ιστορήσει.
Κύριε, Η ΕΡΤ δεν σας ανήκει. Όσους διορισμούς και να κάνετε εσείς και οι συνεταίροι σας. Ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι περιουσία του. Και την λεηλατείτε. Ο ίσκιος όλων σας είναι πολύ μικρότερος από το έγκλημα που κάνετε. Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα.
Αντώνης Ανδρικάκης- πρώην Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Ρ.Α)»

ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

«Τι είναι προσωπικά για μένα η ΕΡΤ; Αναπτύχθηκα σαν συνθέτρια μέσα στο Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι, έπαιξα μόνη μου σαν πιανίστα, αλλά και σαν σολίστ με την Ορχήστρα της. Μικρό παιδάκι, μεγάλωνα με τη ''Θεία Λένα''. Έκανα, θυμάμαι, άπειρα φανταστικά ταξίδια μέσα από τα αγαπημένα μου κύματα, τα βραχέα, κι άκουγα τις μουσικές και τις γλώσσες άλλων χωρών, το Θέατρο της Τετάρτης κι αργότερα εκπομπές της rock. Το Ραδιομέγαρο είναι δηλαδή σπίτι μου και ένιωσα ένα αίσθημα βίαιης απώλειας. Η διαφθορά για την οποία έχει κατηγορηθεί η ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων και δεν μπορούν 2.500 άνθρωποι να πεταχτούν σαν σκυλιά στο δρόμο για τις ατασθαλίες των 15 ''προνομιούχων'', των ''από πάνω τους''. Εκφράζω την ανησυχία μου για το που θα καταλήξει όλος αυτός ο πλούτος της. Μάλλον θα αγοραστεί από το ιδιωτικό κεφάλαιο των μεγάλων συμφερόντων. Εύχομαι καλή έκβαση στον αγώνα των ανθρώπων, τίποτα άλλο.   Λένα Πλάτωνος, 13 Ιουνίου 2013»(Πηγή: www.lifo.gr).

ΕΥΣΤΑΘΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


«Εχθές ήμουν στην ΕΡΤ μαζί με χιλιάδες άλλους. Κάποια στιγμή μας είπαν ότι το σήμα έπεσε. Μαύρισε η οθόνη στις ακριτικές περιοχές ,σε λίγο θα έπεφτε και στην Αθήνα. Βουρκώσαμε λίγο, η αλήθεια είναι αυτή. Τηλεφωνούσαν Έλληνες από το εξωτερικό, Αυστραλία, Αμερική, αναστατωμένοι. Πότε θα βγούμε στους δρόμους; Για την πενία , την απόλυτη πενία που ακονίζει τα δόντια της σε απόσταση αναπνοής...».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΟΣ : ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.


«Ο δημόσιος χαρακτήρας της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ( αν και λοξοδρομημένος και υπονομευμένος εδώ και καιρό ) είναι το τελευταίο προπύργιο όσης δημοκρατίας έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο!!

Με εκτίμηση,
Βασίλης Φλώρος
τραγουδοποιός».

Όπως, βλέπετε, πολύ καλά και πολύπλευρα, τα λένε κι αναλύεται η κατάσταση. Μάλιστα, έχω κοκκινίσει τα «επίμαχα σημεία»! Όμως, θα το πω, ωμά, οι δηλώσεις «θα του/ς κάνουν τα μούτρα κρέας»! Εξάλλου, στέλεχος της ΝΔ, πριν χρόνια, είχε χαρακτηρίσει του ποιητές λαπάδες…!
Λυπάμαι, που θα είμαι κυνικός κι απαισιόδοξος, αλλά, όσες απεργίες και συναυλίες συμπαράστασης να γίνουν, όσα κι αν γράψουμε, όλοι μας στο f/b, όσες δηλώσεις κι αν σταλούν στα ΜΜΕ, δεν θα γίνει τίποτα! Έχουν – το έχουν αποδείξει – γουρουνίσια πέτσα!
Τι πρέπει να γίνει, θα με ρωτήσετε; Όλα αυτά, που έχω «κοκκινίσει» στις παραπάνω δηλώσεις. Το συμπύκνωσε ο Γιώργος Κιμούλης σε μια φράση : «Πρέπει οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η πολιτική ανήκει στους πολίτες...»!
Χρειάζεται, επιτέλους, ΘΥΣΙΑ! Αυτό που γράφει ο Ανδρικάκης : «Σήμερα έπρεπε όλοι οι λογοτέχνες, οι συνθέτες, οι ζωγράφοι, οι μουσικοί, όλοι οι καλλιτέχνες, να είναι στην ΕΡΤ. Και να φωνάζουν. Να κλειστούν μέσα και να την κάνουν «Κούγκι». Για να αντισταθούν και να πάει η ζωή μπροστά.».
Αυτό όμως, δεν γίνεται από μόνο του, ούτε από τους δημοκρατικά ευαισθητοποιημένους πολίτες, ανοργάνωτα. Θέλει οργάνωση! Θέλει μπροστάρηδες! Όσοι έστειλαν δηλώσεις, όσοι μίλησαν, ΟΛΟΙ, να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, ακόμα και στη ΘΥΣΙΑ! Και να τους ακολουθήσουμε ΟΛΟΙ! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!
Το μπορούν; Το μπορούμε; 

 

  
  
  
  
  
  
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

Σχόλια  

 
0 #2 MICHALIS TERZIS 17-06-2013 16:59
Σίγησε η Φωνή της ΕΡΤ…

Σίγησε η φωνή της ΕΡΤ του πολιτισμού, της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και της όσμωσης με το κοινωνικό γίγνεσθαι σε όλη την επικράτεια, στα τέσσερα σημεία του Ελληνικού ορίζοντα στην Κύπρο και παντού στον κόσμο.

Της ΕΡΤ με τα μοναδικά αρχεία της ιστορίας και του πολιτισμού .

Σίγησε η φωνή που συνδέει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν σε ολόκληρο τον κόσμο, με την πατρίδα και την γλώσσα μας…!
Σίγησε η φωνή που συνδέει τις χιλιάδες των Ναυτικών μας, που ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου, με την Πατρίδα…!

Το μαύρο της οθόνης καταργεί την ελευθερία του λόγου και η υποτέλεια στην ξενόφερτη τρόικα καταργεί την Δημοκρατία και την ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Η χρηστή διοίκηση στην ΕΡΤ και παντού, η πάταξη της διαφθοράς και της φαυλότητας, ήταν ευθύνη και υποχρέωση των κυβερνώντων όλα αυτά τα χρόνια, που όμως δεν το έπραξαν.

Το έργο της ΕΡΤ το έφεραν σε πέρας, για χρόνια, οι σκληρά εργαζόμενοι της – με τον βασικό μισθό-που ήταν και οι περισσότεροι.

Αγώνας για να κρατήσουμε ανέπαφα, αυτά που είναι κατακτήσεις και περιουσία του Ελληνικού λαού.

Μιχάλης Τερζής
Παράθεση
 
 
0 #1 φωτιου μαρια 17-06-2013 13:13
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟς ΤΗς ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ! Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑς ΑΠΟ ΤΟΥς ΚΥΡΙΩΤΕΡΟΥς ΕΚΦΡΑΣΤΕς ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑς ΠΡΟς ΤΑ ΕΞΩ,ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ!!! ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟς!!!ΟΜΩς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥς ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟς,Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΗς ΙΔΙΑς ΤΗς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕς ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕς ΚΑΙ ΤΕΛΟς Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΕΝΟς ΑΠ ΤΟΥς ΚΥΡΙΟΥς ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕς ΘΕΣΜΟΥς ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑς ΚΥΡΙΟΙ!!!Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑς ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ -ΜΟΥΣΙΚΗ -ΘΕΑΤΡΟ-ΠΟΙΗΣΗ ΚΛΠ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑς ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑς!!ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥς ΑΓΩΝΕς ΣΑς!!!ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΕΙΧΕ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕς ,ΟΠΩς ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟς.ΕΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑς ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ,ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΟ-ΤΗΝ ΝΗΨΗ,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΙΝΙΣΕΣΤΕ!!ΕΑΝ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑς ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ!!!ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑς ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟς ΤΗς ΠΑΓΚΟΣΜΙΑς ΚΟΥΛΤΟΥΡΑς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ,ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΒΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΠΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑς ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕς ΓΕΝΙΕς ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΥΤΕς ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ!!!ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗς ΕΡΤ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΦΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ.ΤΟ ΕΓΛΚΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΠΟΛΥΣΗ 2565 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΕΝΑς ΦΟΡΕΑς ΚΙ ΕΝΑς ΘΕΣΜΟς ,ΓΕΡΟς !!!ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΡΟς ΤΑ ΕΞΩ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ,ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ,ΕΝΔΥΝΑΜΩΝ ΟΝΤΑς ΤΗ ΣΑΧΛΑ ΤΗς ΕΜΠΟΡΙΚΗς ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗς!!!Τ Ι ΝΑ ΠΩ !!!!ΕΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗς ΠΟΥΛΗΜΕΝΗς ΜΟΙΡΑς ΜΑς...!!!
ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ -ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
Παράθεση
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.